Antena 3 CNN Externe Obama: Epidemia de Ebola va reprezenta în continuare un pericol pentru lumea întreagă

Obama: Epidemia de Ebola va reprezenta în continuare un pericol pentru lumea întreagă

Obama: Epidemia de Ebola va reprezenta în continuare un pericol pentru lumea întreagă
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de S.T.    |    19 Noi 2014   •   08:56

Preşedintele american, Barack Obama, a avertizat marţi că lupta împotriva Ebola este departe de a fi câştigată în Africa de Vest şi a lansat un apel la păstrarea vigilenţei chiar dacă au fost înregistrate progrese, în special în Liberia, potrivit AFP.

"Atât timp cât epidemia continuă în trei ţări din Africa de Vest-Liberia, Sierra Leone, Guineea-, aceasta va reprezenta în continuare un pericol, nu doar pentru America, dar şi pentru lumea întreagă", a subliniat el în cursul unei reuniuni la Casa Albă a echipei care are ca misiune organizarea ripostei la virusul Ebola.

"Suntem departe de rezolvarea problemei în Africa de Vest", a adăugat el.

"Vestea bună este că, în anumite zone din Liberia, eforturile noastre, atât cele civile, cât şi cele militare, au un impact real", a subliniat liderul administraţiei de la Washington, atrăgând atenţia în acelaşi timp asupra creşterii numărului de cazuri în Sierra Leone.

Rază de speranţă în lupta împotriva Ebola. Oamenii de ştiinţă au identificat regiuni de vulnerabilitate ale virusului

Cea mai gravă epidemie de Ebola de la identificarea virusului în 1976 s-a soldat de la începutul anului cu 5.177 de morţi din totalul de 14.413 persoane infectate, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, publicat vineri.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close