Antena 3 CNN Externe Obama încearcă să tempereze din scandalul AIG şi dă asigurări că SUA este pe drumul cel bun

Obama încearcă să tempereze din scandalul AIG şi dă asigurări că SUA este pe drumul cel bun

Obama încearcă să tempereze din scandalul AIG şi dă asigurări că SUA este pe drumul cel bun
Sursa foto: casa alba obama
25 Mar 2009   •   13:21

În cadrul unei conferinţe de presă în prime time, preşedintele american a încercat să mai calmeze din furia legată de bonusurile de la AIG şi i-a asigurat pe americane că este la fel de supărat ca toată lumea pentru această situaţie.
?Bancherii şi directorii de pe Wall Street trebuie să realizeze că îmbogăţirea personală pe cheltuiala contribuabilului este de nescuzat, că zilele recompenselor supradimensionate şi speculaţiilor nesăbuite ce ne supun pe toţi la risc trebuie să se termine. În acelaşi timp, restul nu ne permitem să demonizăm fiecare investitor sau afacerist care caută profitul. Acest drum este cel care a alimentat prosperitatea noastră şi este cel care în cele din urmă va pune din nou în mişcare împrumutul şi economia?, declara Barack Obama.
Astfel, în a doua sa conferinţă de presă în prime time, el a mai susţinut bugetul de 3,6 trilioane de dolari argumentând că pune fundaţi pentru ?o prosperitate sigură şi de durată?.

Investiţia în energie regenerabilă va duce la ?crearea de noi locuri de muncă, noi afaceri şi o mai mică dependenţă de petrolul străin, în vreme ce reforma sistemului sanitar va reduce costrul pentru afaceri, guvern şi persoane?.
Obama i-a criticat şi pe republicanii care susţin că el cheltuieşte prea mult. El a acuzat că aceştia ?au memorie scurtă, deoarece, din câte îmi amintesc am moştenit 1,3 trilioane de dolari deficit anual de la aceştia?.
Preşedintele i-a asigurat pe americani că vede deja semne de progres pe drumul de ieşire din criza economică. De altfel, temele economice au dominat conferinţa de presă. Conştient de provocările care îl aşteaptă, Obama şi-a temperat însă previziunile economice, amintind că nu există remedii rapide. În plus a susţinut că în pofida dificultăţilor economice din SUA, dolarul este ?extraordinar de puternic? datorită încrederii în viitorul economic al Americii şi a subliniat că nu este nevoie de o monedă globală unică- propunere înaintată de China şi Rusia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama plan de redresare
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close