Antena 3 CNN Externe Occidentul nu poate face Rusiei oferte de pace la nesfârșit, avertizează președintele Consiliului European

Occidentul nu poate face Rusiei oferte de pace la nesfârșit, avertizează președintele Consiliului European

Occidentalii nu pot continua să întindă pe termen nedefinit ''o ramură de măslin'', în timp ce Rusia amplică tensiunile de-a lungul frontierei ucrainene.

Occidentul nu poate face Rusiei oferte de pace la nesfârșit, avertizează președintele Consiliului European
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    20 Feb 2022   •   12:32

Declarația aparține președintelui Consiliului European, Charles Michel, și a fost făcută duminică, potrivit AFP.

"Marea întrebare rămâne: vrea Kremlinul dialog?", a spus Michel (foto, stânga) într-un discurs rostit la Conferința pentru securitate de la Munchen.

"Nu putem să oferim pentru eternitate o ramură de măslin în timp ce Rusia efectuează teste cu rachete şi continuă să comaseze trupe", a adăugat el.

Înaltul responsabil european a arătat că declarațiile Kremlinului "ofereau, în urmă cu câteva zile, o foarte mică rază de speranță, dar acțiunile Moscovei iau forma unei întăriri militare continue cu incidente grave în Donbas".

Avertismentele liderilor occidentali în legătură cu invazia rusă s-au înmulțit în ultimele zile

El a reiterat hotărârea occidentalilor de a răspunde la orice agresiune pe teritoriul Ucrainei cu un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Rusia "spera să semene divizare, să ne slăbească alianța, să ne divizeze și, în fapt, au făcut exact contrariul", a concluzionat Charles Michel, asigurând că unitatea americanilor şi europenilor a fost "cimentată" în contextul actualelor tensiuni.

Lideri internaționali şi diplomați de rang înalt s-au reunit la Munchen, în sudul Germaniei, până duminică, pentru a discuta despre chestiuni de apărare şi de securitate, pe fondul pregătirilor militare operate de Moscova de-a lungul frontierei ucrainene.

Vineri, președintele american Joe Biden s-a declarat convins că Vladimir Putin a luat decizia de a invada vecinul său de la vest iar alți oficiali americani și britanici, inclusiv premierul Boris Johnson, au făcut declarații similare.

×
Subiecte în articol: Charles Michel ramură de măslin Rusia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close