Antena 3 CNN Externe Imagini ale dezastrului făcut de ruși la Odesa, în atacul cu rachete hipersonice Kinzhal | Președintele Consiliului European, trimis în adăpost de tirul rusesc

Imagini ale dezastrului făcut de ruși la Odesa, în atacul cu rachete hipersonice Kinzhal | Președintele Consiliului European, trimis în adăpost de tirul rusesc

Trei explozii au zguduit Odesa, luni seară, cu puțin timp înainte de ora locală 22:30.

Imagini ale dezastrului făcut de ruși la Odesa, în atacul cu rachete hipersonice Kinzhal | Președintele Consiliului European, trimis în adăpost de tirul rusesc
Sursa foto: Municipalitatea Odesa
de Adrian Iclozan    |    10 Mai 2022   •   09:54

Spre miezul nopții, străzile erau pline de fumul acru al incendiilor izbucnite în urma bombardamentelor efectuate de forțele ruse, relatează BBC.

Autoritățile ucrainene spun că rușii au lansat șapte rachete hipersonice Kinzhal cu ajutorul aviației.

Cel puțin o persoană a murit iar alte cinci au fost rănite și au fost transportate la spital.

Corespondenții BBC aflați în oraș au relatat că mai multe echipaje de pompieri și ambulanțe au fost mobilizate în locațiile unde au lovit rachetele.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Președintele Consiliului European s-a adăpostit cu premierul ucrainean în timpul bombardamentelor

Președintele Consiliului European, Charles Michel, se afla în oraș, într-o vizită-surpriză. El a fost nevoit să-și întrerupă o întâlnire cu premierul ucrainean Denis Șmîhal și să se adăpostească la momentul tirului cu rachete.

"Președintele Consiliului a fost informat de șeful marinei ucrainene mai ales cu privire la pagubele cauzate de rachetele rusești trase de pe mare.

El a putut fi  martor direct la distrugerea deliberată a unei clădiri rezidențiale și a văzut impactul asupra civililor nevinovați (...)

În timpul întâlnirii cu prim-ministrul ucrainean, participanții au fost nevoiți să se adăpostească în timp ce rachetele au lovit, din nou, Odesa", a declarat un oficial de rang înalt, citat de Politico.

Discuția dintre președintele Consiliului European și premierul ucrainean a continuat în adăpost, a precizat sursa citată.

×
Subiecte în articol: Odesa Charles Michel rachete hipersonice
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close