Antena 3 Externe Oficial american: Rusia a mobilizat trupe suplimentare la graniţa cu Ucraina

Oficial american: Rusia a mobilizat trupe suplimentare la graniţa cu Ucraina

20 Iun 2014   •   20:10
Oficial american: Rusia a mobilizat trupe suplimentare la graniţa cu Ucraina
Sursa foto: Foto: NATO

Rusia a mobilizat trupe suplimentare la frontiera cu Ucraina, susţine un oficial din cadrul Administraţiei Barack Obama. Informaţii identice au fost anunţate de Alianţa Nord-Atlantică, relatează AFP.

"Echipamentele militare şi trupele concentrate în apropierea frontierei cu Ucraina au rolul de a-i susţine activ pe combatanţii separatişti proruşi din estul Ucrainei", afirmă oficialul de la Washington, care nu a dorit să-şi facă publică identitatea.

Conform Alianţei Nord-Atlantice, Rusia a trimis mii de militari suplimentari la frontiera cu Ucraina.

"Observăm o nouă suplimentare a efectivelor militare ruse la frontierele Ucrainei. Cel puţin câteva mii de militari ruşi au fost mobilizaţi", a declarat joi Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO. "Consider că acesta este un foarte regretabil pas înapoi. Se pare că Rusia menţine deschisă opţiunea unei intervenţii în Ucraina. Comunitatea internaţională va trebui să răspundă în mod ferm dacă Rusia va interveni mai mult în Ucraina", a avertizat Rasmussen.

În urmă cu câteva săptămâni, Rusia începuse retragerea efectivelor militare staţionate la frontiera cu Ucraina.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close