Antena 3 CNN Externe Oficial britanic: Siria se află "în pragul unui război civil total"

Oficial britanic: Siria se află "în pragul unui război civil total"

Oficial britanic: Siria se află "în pragul unui război civil total"
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Iun 2012   •   16:49

Siria se află "în pragul unui război civil total" şi trebuie să aplice planul Annan, a avertizat vineri ministrul britanic de Externe William Hague, în urma unor întâlniri la Istanbul cu opoziţia siriană şi cu secretarul general al ONU, relatează AFP.
   
"Secretarul general (al ONU) şi cu mine, dar şi opoziţia din Siria, suntem de părere că Siria se află în pragul unei situaţii catastrofale (...), în pragul unui război civil total şi a prăbuşirii în confruntări interconfesionale", a spus Hague unui grup de jurnalişti.
   
Şi secretarul de stat american, Hillary Clinton, a avertizat autorităţile de la Moscova că dacă nu vor aproba măsurile ONU, luate împotriva Siriei, vor arunca această ţară în haos general şi în cele din urmă, în pragul războiului civil, nedorit de nimeni.

"Omologii ruşi îmi spun că nu vor un război civil în Siria. Eu le-am răspuns că politica lor ajută şi încurajează războiul civil în această zonă fierbinte" a declarat şeful diplomaţiei americane, aflat într-o vizită oficială la Copenhaga.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close