Antena 3 CNN Externe Oficial francez: Bashar al-Assad nu poate să facă parte din tranziţia politică din Siria

Oficial francez: Bashar al-Assad nu poate să facă parte din tranziţia politică din Siria

Oficial francez: Bashar al-Assad nu poate să facă parte din tranziţia politică din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
27 Dec 2012   •   16:46

Franţa a reafirmat joi că preşedintele Bashar al-Assad, "care poartă responsabilitatea celor 45.000 de victime ale acestui conflict, nu poate să facă parte din tranziţia politică" din Siria, relatează AFP.
   
"Bashar al-Assad, care continuă o reprimare tot mai feroce a poporului său şi care poartă responsabilitatea celor 45.000 de victime ale acestui conflict, nu poate face parte din tranziţia politică", a declarat joi Vincent Floreani, un adjunct al purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.
   
Emisarul internaţional Lakhdar Brahimi a îndemnat anterior, joi, la formarea unui guvern de tranziţie în Siria, înainte de organizarea unor alegeri, subliniind că că este necesar ca schimbarea să fie "reală", dar fără să facă vreo precizare cu privire la Bashar al-Assad, în timp ce Rusia dezminţea existanţa unui acord cu Statele Unite privind menţinerea sa până la finalul mandatului, în 2014, fără posibilitatea de a mai candida.
   
Conflictul din Siria s-a soldat cu 45.000 de morţi, potrivit unei organizaţii nonguvernamentale (ONG), două milioane de sinistraţi şi patru milioane de persoane care au nevoie de ajutor umanitar, potrivit ONU.
   
Pe teren, violenţele continuau joi, cu detonarea unei maşini-capcană la periferia Damascului, care s-a soldat, potrivit televiziunii de stat, cu patru morţi şi zece răniţi, la o zi după moartea a 121 de persoane, inclusiv 50 de rebeli şi 41 de militari, potrivit acestui ONG cu sediul în Marea Britanie.
 

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad conflict Siria Franta
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close