Antena 3 CNN Externe Oficial francez: Găzduirea a 24.000 de refugiaţi e "o problemă de câteva milioane" de euro

Oficial francez: Găzduirea a 24.000 de refugiaţi e "o problemă de câteva milioane" de euro

Oficial francez: Găzduirea a 24.000 de refugiaţi e "o problemă de câteva milioane" de euro
Sursa foto: Foto:WikiMedia
08 Sep 2015   •   23:30

Găzduirea a 24.000 de refugiaţi pentru doi ani în Franţa, anunţată luni de preşedintele Francois Hollande, este "o problemă de câteva milioane" de euro şi "nu se va realiza în detrimentul altor politici", a declarat ministrul francez de Finanţe, Michel Sapin, citat de AFP în pagina online.
   
Banii care vor fi alocaţi pentru aceste persoane "nu au nicio legătură cu problemele globale precum echilibrul bugetului de stat şi colectivităţile locale", a afirmat ministrul pentru posturile RMC şi BFM TV.
   
"Facem un gest pe măsura generozităţii necesare", a subliniat Sapin. "Aceasta este măsura a ceea ce putem face", a adăugat el, recunoscând că primirea refugiaţilor este şi o "povară".
   
Întrebat despre posibilitatea ca statul să prevadă în buget o linie specială consacrată găzduirii refugiaţilor, ministrul a răspuns: "Evident". "Această măsură este în curs", în special pentru colectivităţile locale, "pentru că ele îi vor găzdui", a precizat el.
   
Comisia Europeană va propune miercuri repartizarea între statele membre UE a 120.000 de refugiaţi, pentru următorii doi ani, dintre care 24.000 ar urma să ajungă în Franţa.
 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close