Antena 3 CNN Externe Oficial medical american: Primul test clinic al unui vaccin împotriva Ebola nu a provocat reacţii adverse

Oficial medical american: Primul test clinic al unui vaccin împotriva Ebola nu a provocat reacţii adverse

Oficial medical american: Primul test clinic al unui vaccin împotriva Ebola nu a provocat reacţii adverse
de M.T.    |    17 Sep 2014   •   10:34

Primul test clinic al unui vaccin împotriva virusului Ebola, care început în SUA la începutul lunii septembrie pe un grup de voluntari, nu a provocat până în prezent reacţii adverse, a declarat un oficial medical american, informează AFP, citată de Agerpres.

„Pană în prezent nu există niciun semn” care să indice reacţii grave, a spus dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, în faţa Comisiei pentru buget a Senatului. 

Vaccinul a fost dezvoltat de laboratorul britanic GlaxoSmithKline împreună cu Institutele Naţionale Americane pentru Sănătate şi a dat rezultate foarte bune pe maimuţe în ultimii ani.

În prezent, vaccinul face obiectul unui studiu clinic pe zece persoane.

Alte 10 persoane vor primi vaccinul în următoarele zile, astfel că, în total, 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani şi cu stare sănătate bună, vor participa la acest test clinic, în apropiere de Washington.

Rezultatele complete ale testelor ar trebui să fie disponibile la sfârşitul acestui an.

În paralel, o echipă de cercetători britanici de la Oxford vor efectua un test clinic al aceluiaşi vaccin pe un grup de 60 de voluntari sănătoşi.

Cercetătorii vor fi astfel în măsură să determine dacă acest vaccin, care nu conţine materiale genetice ale virusului Ebola, poate declanşa o reacţie a sistemului imunitar pentru a produce suficienţi anticorpi care să permită organismului să se protejeze împotriva acestui agent patogen a cărui rată de mortalitate este de peste 50%. 

×
Subiecte în articol: Ebola virusul Ebola vaccin
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close