Antena 3 CNN Externe Oficial SUA: Statele riverane Mării Negre trebuie să se alieze pentru exploatarea hidrocarburilor

Oficial SUA: Statele riverane Mării Negre trebuie să se alieze pentru exploatarea hidrocarburilor

Oficial SUA: Statele riverane Mării Negre trebuie să se alieze pentru exploatarea hidrocarburilor
Sursa foto: oil platorm
01 Oct 2009   •   12:17

Marea Neagră are rezerve de hidrocarburi, iar statele riverane trebuie să se alieze pentru exploatarea zăcămintelor, a declarat, miercuri, la Bucureşti, Richard Morningstar, reprezentantul special pentru energie al SUA în Eurasia, la deschiderea Black Sea Energy and Economic Forum.

"Mă voi ocupa personal de asta", a firmat oficialul american.

El a mai afirmat că securitatea energetică poate fi asigurată cel mai bine prin diversificarea rutelor de aprovizionare.

La rândul său, Paolo Scaroni, CEO Eni, a spus că regiunea Mării Negre reprezintă o piaţă cheie pentru grupul italian şi UE. El consideră că proiectele de construcţie a gazoductelor Nabucco - susţinut de UE şi SUA - şi South Stream - dezvoltat de Rusia şi Italia - sunt complementare şi nu concurente.

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, miercuri, la Cotroceni, pe Morningstar, căruia i-a spus că România a semnat luni un parteneriat strategic cu Azerbaidjanul, important prin prisma participării la proiectul Nabucco.

Şeful statului i-a spus oficialului american că este încrezător că Statele Unite sunt implicate în proiectele energetice din zona Mării Negre.

Morningstar a dat asigurări în ceea ce priveşte implicarea Statelor Unite în problema proiectelor energetice şi în legătură cu importanţa regiunii Mării Negre.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã exploatare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close