Antena 3 CNN Externe Guvernul american urmează să publice un raport despre OZN-uri

Guvernul american urmează să publice un raport despre OZN-uri

Guvernul american urmează să publice luna viitoare un raport privind „fenomene aeriene neidentificate”.

Guvernul american urmează să publice un raport despre OZN-uri
de Georgiana Adam    |    27 Mai 2021   •   19:55

"Aeronavele misterioase zărite în ultimii ani de piloţi militari nu au nimic a face cu eventuali omuleţi mici şi verzi veniţi să ne observe, ci mai degrabă cu adversarii foarte reali ai Statelor Unite", relatează AFP.

Congresul  american a ordonat anul trecut Executivului să informeze omenirea despre activităţile unităţii Pentagonului, însărcinată cu studierea acestor fenomene, încredinţată Marinei americane (US Navy).

Anul trecut, Pentagonul a publicat îregistrări video făcute de piloţi din cadrul US Navy, care arată întâlniri în zbor cu ceea ce par să fie OZN-uri.

Una dintre aceste înregistrări datează din 2004, iar alte două din ianuarie 2015.

În imagini apare un obiect cu o formă alungită care se deplasează rapid şi care dispare după câteva secunde, după ce a fost identificată de unul dintre senzorii de la bordul aeronavei US Navy. 

În altă înregistrare se observă un obiect deasupra unor nori, iar pilotul se întreabă dacă nu este o dronă.

Pentru a evita orice legătură cu fiinţe venite de pe alte planete şi a-i încuraja pe aviatori să raporteze aceste apariţii fără teama de a fi luaţi în derâdere, militarii nu le mai desemnează drept „obiecte zburătoare neidentificate” (OZN), ci drept ”fenomene aeriene neidentificate”.

Obictivul este ca experţi militari şi cei din cadrul serviciilor de informaţii să analizeze aceste înregistrări video şi să identifice cât mai multe aeronave posibil.

Ceea ce îi îngrijorează pe militari este faptul că aceste fenomene observate foarte frecvent , "mai des de una sau două ori pe săptămână”, potrivit unui oficial al Pentagonului.

"În realitate nu ştim ce sunt", declara un fost militar care a participat la activităţi ale Pentagonului în acest domeniu, potrivit adevarul.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: Guvernul american OZN-uri raport
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close