Antena 3 CNN Externe Oficialii de la Chişinău vor să interzică publicitatea la medicamente

Oficialii de la Chişinău vor să interzică publicitatea la medicamente

Oficialii de la Chişinău vor să interzică publicitatea la medicamente
Sursa foto: Foto: magazine.ucla.edu
05 Sep 2012   •   22:29

Publicitatea la medicamente ar putea fi interzisă în Republica Moldova, la propunerea unui grup de deputaţi şi susţinut de Guvern, potrivit site-ului Publika.md, citat de Mediafax.
   
Iniţiativa grupului de deputaţi de la Chişinău a fost avizată pozitiv astăzi de Guvernul de la Chişinău.
   
Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, anunţă că promovarea produselor medicamentoase va fi permisă în farmacii, în cadrul manifestaţiilor ştiinţifico-practice şi în revistele de specialitate destinate personalului medical.
   
Proiectul avizat de Guvern prevede ca noile amendamente vor stipula norme juridice referitor la mesajul transmis consumatorilor în cadrul publicităţii.
   
În acest sens, "vor fi operate modificări în două legi: "Legea despre activitatea farmaceutică" şi "Codul Audiovizualului". Sunt impuse din faptul că utilizarea abuzivă sau neargumentată a medicamentelor aduc mari daune în dezvoltarea rezistenţei antibioticelor. Este mediatizat un medicament că dacă iei două pastile dispare durerea de spate. Acesta însă are anumite contraindicaţii de care nu se ţine cont. În consecinţă apar alte maladii, iar efectul este unul negativ. Abia atunci pacientul merge la medic care îi prescrie un medicament adecvat. Această publicitate va dispărea", a declarat ministrul Sănătăţii.
   
Potrivit oficialului, restricţia avută în vedere este aplicată în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, informează aceeaşi sursă.

×
Subiecte în articol: Republica Moldova
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close