Antena 3 CNN Externe Olanda. Un tânăr de 18 ani cu probleme psihice este ţinut în lanţuri, de trei ani, într-un ospiciu

Olanda. Un tânăr de 18 ani cu probleme psihice este ţinut în lanţuri, de trei ani, într-un ospiciu

Olanda. Un tânăr de 18 ani cu probleme psihice este ţinut în lanţuri, de trei ani, într-un ospiciu
Sursa foto: Foto: Video News
22 Ian 2011   •   16:25

Un tânăr cu probleme psihice este ţinut în lanţuri într-un ospiciu din Olanda. De trei ani,  bărbatul de 18 ani este legat zilnic de perete. Imaginile au stârnit un scandal de proporţii în această ţară.

Imaginile au fost filmate după ce un angajat al ospiciului din Ermeloo, un orăşel de lângă Amsterdam, a făcut fotografii cu un tânăr legat de perete. Imediat ce au fost publicate, toată lumea a văzut cum un om este ţinut într-un ham prins de perete. Mama lui Brandon imploră autorităţile să găsească o altă soluţie.

Oficialii ospiciului spun, însă, că aceasta este singura soluţie. Brandon a fost internat în instituţii psihiatrice de la vârsta de cinci ani. Încă de pe atunci avea dificultăţi mari de învăţare şi un comportament violent.

Statisticile arată că aproape 20 de olandezi din populaţia de aproape 17 milioane suferă de această boală. Iar, cu timpul, simptomele se agravează. Până acum patru ani, Brandon era lăsat să meargă acasă în week-end dar, după ce comportamentul său a devenit din ce în ce mai violent, un judecător a decis să permită încătuşarea sa.

Îngrijitorii au chiar şi un tabel pe care îl respectă cu sfinţenie pentru a se asigura că tânărul nu îi va ataca. Toţi cei care urmează să aibă grijă de Brandon trebuie să fie siguri că au încuiat toate uşile şi îl au pe bolnav în raza vizuală.

Acum, politicienii încearcă să schimbe legea. Îngroziţi de ce au văzut, mai mulţi oficiali de la Haga vor să adopte o lege prin care asemenea metode să fie interzise.

 

×
Subiecte în articol: tanar lanturi Olanda spital perete bolnav
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close