Antena 3 CNN Externe OMS, îngrijorată se înmulţirea cazurilor de COVID la tineri. Ce trebuie să facă elevii care merg la şcoală

OMS, îngrijorată se înmulţirea cazurilor de COVID la tineri. Ce trebuie să facă elevii care merg la şcoală

Organizația Mondială a Sănătății se arată îngrijorată de creşterea cazurilor COVID şi în rândul tinerilor şi le recomandă europenilor să se pregătească de acum pentru sezonul rece.

OMS, îngrijorată se înmulţirea cazurilor de COVID la tineri. Ce trebuie să facă elevii care merg la şcoală
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    21 Aug 2020   •   12:00

În următoarele luni, spun medicii de la OMS, la pericolul COVID-19 se adaugă și gripele sezoniere, care pot pune presiune și mai mare pe sistemul medical. 

În plus, reprezentanții OMS fac apel la tineri să nu se simtă invincibili în fața COVID-19. Organizația Mondială a Sănătății e îngrijorată de creșterea cazurilor de coronavirus în rândul tinerilor, în special la categoria de vârstă 15-24 de ani.

OMS: Coronavirusul e o ca tornadă cu coadă lungă

"Nimeni nu e invincibil. Chiar dacă COVID nu va fi fatal pentru dvs, organismul vostru poate fi afectat. Coronavirusul e o ca tornadă cu coadă lungă", spune, potrivit stiri.tvr.ro, dr. Hans Henri P. Kluge, director OMS pentru Europa.

În ce priveşte deschiderea şcolilor, Organizația Mondială a Sănătății recomandă măsuri speciale, precum distanțare fizică, igienă sporită şi adaptarea programului la cerinţele fiecărei instituţii de învăţământ.

OMS, recomandări petru sezonul rece

"Oricum, nu se întrevede o nouă oprire completă a activitităţii, aşa cum s-a impus la începutul pandemiei de COVID-19.

Nu suntem în februarie, când toată lumea a fost prinsă cu garda jos, şi singura opţiune era închiderea completă a activităţii şi apoi restartarea ei", a mai precizat reprezentantul OMS pentru Europa.

Pentru că urmează sezonul rece, Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția europenilor că e esențială, mai mult ca niciodată în acest an, monitorizarea gripelor de sezon, în contextul pandemiei COVID-19.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close