x close

Omul care pregătește revoluția în Rusia. Aleksei Navalnîi le cere rușilor să iasă în stradă pe 12 iunie

de A.M.P    |    12 Apr 2017   •   21:42
Omul care pregătește revoluția în Rusia. Aleksei Navalnîi le cere rușilor să iasă în stradă pe 12 iunie 482 Foto: Agerpres/AP

Principalul oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, le-a cerut miercuri susţinătorilor săi să organizeze ample proteste la nivel naţional pe 12 iunie, de Ziua naţională a Federaţiei Ruse, scrie Agerpres.

Navalnîi, care vrea să candideze împotriva lui Vladimir Putin în alegerile prezidenţiale din 2018, a fost eliberat la începutul acestei săptămâni după 15 zile de închisoare pentru organizarea celor mai mari proteste împotriva autorităţilor din ultimii ani. 

El a fost reţinut în timpul manifestaţiilor din 26 martie, sub motivul că acestea nu au avut aprobarea primăriei Moscovei. Peste 1.000 de manifestanţi, între care foarte mulţi tineri - elevi şi studenţi - au fost reţinuţi atunci de către forţele de ordine. 

Sondajele de opinie sugerează că Aleksei Navalnîi are puţine şanse în faţa lui Putin, cotat în continuare cu o popularitate foarte ridicată. Dar Navalnîi şi simpatizanţii săi speră să utilizeze internetul pentru a canaliza nemulţumirea publică asupra corupţiei din eşaloanele de la vârful puterii pentru a obţine mai mult sprijin, comentează Reuters.

Citeşte mai multe despre:

Aleksei Navalnîi Rusia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati