Antena 3 CNN Externe ONU: Observatorii rămân în Siria, chiar dacă amplificarea violenţelor le-a suspendat patrulele

ONU: Observatorii rămân în Siria, chiar dacă amplificarea violenţelor le-a suspendat patrulele

ONU: Observatorii rămân în Siria, chiar dacă amplificarea violenţelor le-a suspendat patrulele
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    20 Iun 2012   •   08:40

Observatorii neînarmaţi ai ONU vor rămâne în Siria, în pofida violenţelor care au condus la suspendarea patrulelor lor, a declarat marţi şeful operaţiunilor Naţiunilor Unite de menţinere a păcii, Herve Ladsous.

"Pentru moment, în timp ce am suspendat activităţile, am decis să nu ne atingem de misiune, de mandatul ei", a spus Ladsous, adăugând că "integritatea misiunii rămâne", potrivit AFP.

"Dar în acelaşi timp, trebuie să fim conştienţi că o serie de iniţiative diplomatice se dezvoltă bilateral, multilateral", a adăugat el.

Mandatul misiunii ONU expiră pe 20 iulie, "deci trebuie să ne gândim foarte rapid care vor fi opţiunile pentru viitorul acestei misiuni. Şi la aceasta lucrăm", a adăugat Ladsous.

Anterios, generalul Robert Mood, şeful misiunii de observatori ai ONU în Siria - Misnus a explicat că observatorii au "obligaţia morală'' să rămână acolo, chiar dacă amplificarea violenţei a condus la suspendarea patrulelor lor, potrivit unor diplomaţi prezenţi la o reuniune a Consiliului de Securitate.



×
Subiecte în articol: Siria violente
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close