Antena 3 CNN Externe ONU: Prăbuşirea avionului malaysian în Ucraina, comparată cu o "crimă de război"

ONU: Prăbuşirea avionului malaysian în Ucraina, comparată cu o "crimă de război"

ONU: Prăbuşirea avionului malaysian în Ucraina, comparată cu o "crimă de război"
Sursa foto: Foto:Agerpres
28 Iul 2014   •   11:57

Prăbuşirea avionului malaisian în Ucraina, doborât de o rachetă într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, ar putea fi comparată cu o "crimă de război", a declarat comisarul ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, citată de AFP.
   
"Această încălcare a legislaţiei internaţionale, ţinând cont de circumstanţe, s-ar putea compara cu o crimă de război", a declarat Pillay într-un comunicat publicat luni.

"Totul se va face" pentru ca aceia responsabili de această dramă, "oricine ar fi ei, să fie aduşi în faţa justiţiei", a subliniat ea.
   
"Este imperativ ca o anchetă rapidă, minuţioasă, eficace şi independentă să poată fi efectuată cu privire la acest eveniment", a adăugat comisarul.

Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborât la 17 iulie, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de rebelii susţinuţi de Moscova, acuzată de Washington şi de ucraineni că le furnizează arme.

Kievul şi occidentalii i-au acuzat pe separatişti şi pe protectorii lor de la Kremlin că sunt responsabili de această catastrofă.
   
Experţii internaţionali nu au avut decât un acces limitat la locul prăbuşirii avionului, controlat de insurgenţi, criticaţi aspru pe plan internaţional pentru modul în care au gestionat zona şi tratamentul acorda trupurilor victimelor.

×
Subiecte în articol: avion doborat malaysia airlines
Parteneri
Fosta poliţistă din dosarul fraţilor Tate, trântită la pământ
x close