Antena 3 CNN Externe Opoziţia siriană îi cere lui al-Assad să predea puterea unui guvern de tranziţie

Opoziţia siriană îi cere lui al-Assad să predea puterea unui guvern de tranziţie

Opoziţia siriană îi cere lui al-Assad să predea puterea unui guvern de tranziţie
de S.T.    |    22 Ian 2014   •   21:40

Liderul coaliţiei opoziţiei siriene Ahmad Jarba l-a îndemnat miercuri pe preşedintele sirian Bashar al-Assad să predea puterea unui guvern de tranziţie, în cursul sesiunii de deschidere a Conferinţei Geneva II, la Montreux, relatează AFP.

"Îndemn delegaţia regimului să semneze imediat documentul Geneva I transferul prerogativelor de către al-Assad, inclusiv al celor militare şi în domeniul securităţii, unui Guvern de tranziţie", a declarat Jarba.

Pe de altă parte, televiziunea siriană a difuzat miercuri discursul susţinut de liderul opoziţiei Ahmad Jarba la Conferinţa de pace privind Siria pe fundalul unor imagini prezentate drept "crime teroriste".

Televiziunea nu i-a menţionat numele şi nu a reluat declaraţiile acestuia pe burtieră, aşa cum a procedat în cazul altor intervenţii în cadrul conferinţei, ale cărei lucrări au fost deschise la Montreux.

Ea a păstrat banda cu afirmaţiile ministrului sirian de Externe Walid Mouallem, care a susţinut un discurs înaintea lui Jarba.

Ecranul era împărţit în două. În partea dreaptă era transmis discursul lui Ahmad Jarba cu menţionea "Montreux, Elveţia", iar în stânga erau prezentate imagini cu morţi şi distrugeri, sub titlul "Crime teroriste în Siria".

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Siria
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close