Antena 3 CNN Externe Orașul din Europa unde rudele decedaților primesc 1.000 de euro, dacă renunță la înmormântare și aleg incinerarea

Orașul din Europa unde rudele decedaților primesc 1.000 de euro, dacă renunță la înmormântare și aleg incinerarea

Într-un oraș din Europa, rudele decedaților primesc 1.000 de euro de la primărie, dacă renunță la înmormântare și aleg incinerarea.

Orașul din Europa unde rudele decedaților primesc 1.000 de euro, dacă renunță la înmormântare și aleg incinerarea
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    26 Ian 2024   •   19:16

Administrația locală din orașul Tropea, aflat în regiunea Calabria, a aprobat un buget de 20.000 de euro pentru a stimula adoptarea incinerării, din cauza lipsei de spațiu în zona cimitirului.

Astfel, rudele persoanelor decedate pot obține un stimulent de 1.000 de euro, dacă depun o cerere la municipalitate, însoțită de toate certificatele care atestă incinerarea.

Stimulentul va fi disponibil în 2024, până la epuizarea resurselor.

”Am construit 100 de nișe de înmormântare, dar este un număr mic în comparație cu nevoile”, a declarat primarul Nino Macrì.

O investigație realizată de Guardia di Finanza în urmă cu mai mulți ani a dezvăluit că, din cauza lipsei locurilor în cimitir, oamenii erau nevoiți să dea mită pentru a-și îngropa apropiații.

Îngrijitorul de atunci a eliberat locurile, la întâmplare, pentru a face loc "noilor veniți". Unele cadavre ale "expropriaților" nu erau încă în stare de descompunere, astfel că îngrijitorul le ardea împreună cu sicriul, sau le arunca la gunoi. Terenul de înmormântare era apoi curățat și dat celui care oferise mita, potrivit G4Media.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close