Antena 3 CNN Externe Ordinul controversat dat de Vladimir Putin. Apare o nouă structură militară în Rusia

Ordinul controversat dat de Vladimir Putin. Apare o nouă structură militară în Rusia

Ordinul controversat dat de Vladimir Putin. Apare o nouă structură militară în Rusia
Sursa foto: Foto: Facebook
30 Mar 2017   •   09:31

Cu doua zile inainte de intalnirea, la nivel de ambasadori, dintre NATO si Rusia, preşedintele rus Vladimir Putin a considerat oportun sa modifice decretul privind efectivele trupelor ruseşti, astfel incat numarul militarilor sa creasca la aproape două milioane de persoane.

Prin urmare, incepand cu 1 iulie 2017, numărul de personal al forţelor armate va ajunge la 1.903.051 persoane, dar numărul de militari propriu-zis rămâne la fel ca în decretul initial, respectiv de 1.013.628.

La 17 martie, oficiosul rusesc Izvestia anunţa că o "nouă structură militară va apărea în Districtul militar Sud" (în care intră Crimeea şi regiunile de la frontiera cu Ucraina). De fapt, potrivit ziarului, ar fi vorba de Armata a 8-a de gardă, care va avea cartierul general în Novocercassk (sud) şi ale cărei unităţi vor staţiona în Rostov şi Volgograd.

Armata a 8-a, a cărei formare într-o primă fază ar urma să se încheie în luna iunie, este moştenitoarea Corpului de gardă condus pe vremuri de generalul Lev Rohlin, care a murit în circumstanţe suspecte în 1998.

Potrivit experţilor, noua structură militară ar urma să fie un element important în asigurarea securităţii Rusiei în direcţia strategică sud-est,

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close