Antena 3 CNN Externe Osama ben Laden ameninţă din nou Franţa: La fel cum ucideţi, veţi fi şi voi ucişi!

Osama ben Laden ameninţă din nou Franţa: La fel cum ucideţi, veţi fi şi voi ucişi!

Osama ben Laden ameninţă din nou Franţa: La fel cum ucideţi, veţi fi şi voi ucişi!
Sursa foto: Foto: moonbattery.com
27 Oct 2010   •   16:47

Osama ben Laden, considerat liderul reţelei teroriste Al-Qaeda, a lansat o nouă avertizare la adresa Franţei într-un mesaj audio, difuzat miercuri de postul de televiziune Al-Jazeera, potrivit AFP.

Ben Laden a justificat astfel şi reţinerea celor aproximativ 3.750 de militari. Potrivit sursei citate, ben Laden a cerut retragerea Franţei din Afganistan.

"Singurul mod de a vă păstra securitatea este de a vă retrage din războiul (fostului preşedinte american George W.) Bush în Afganistan. (...) La fel cum ucideţi, veţi şi voi ucişi. Aşa cum luaţi ostatici, şi voi veţi fi luaţi ostatici. Aşa cum ne ameninţaţi securitatea, şi noi vă vom ameninţa securitatea voastră", a declarat ben Laden în mesajul său, intitulat "mesaj pentru poporul francez", potrivit postului tv Al-Jazeera.

Reţeaua Al-Qaeda a revendicat la 21 septembrie răpirea, cu cinci zile înainte, în zona unei mine de uraniu a grupului francez Areva din Arlit (în nordul Nigerului), a cinci francezi, a unui togolez şi a unui malgaş.

Autorităţile franceze au declarat de mai multe ori că sunt pregătite să negocieze cu liderii reţelei pentru a obţine eliberarea acestor ostatici.

×
Subiecte în articol: Osama ben Laden Afganistan Franta
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close