Antena 3 CNN Externe Oscar Pistorius, tratat de psihiatri şi psihologi. Suferă de tendinţe sinucigaşe după moartea Reevei Stenkamp

Oscar Pistorius, tratat de psihiatri şi psihologi. Suferă de tendinţe sinucigaşe după moartea Reevei Stenkamp

Oscar Pistorius, tratat de psihiatri şi psihologi. Suferă de tendinţe sinucigaşe după moartea Reevei Stenkamp
de S.T.    |    02 Iul 2014   •   15:04

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, judecat pentru uciderea fotomodelului Reeva Steenkamp, suferă de tendinţe sinucigaşe după moartea prietenei sale în februarie 2013, se arată într-un raport psihiatric citit de avocatul sportivului, miercuri, în timpul procesului, informează AFP.

"Domnul Pistorius este grav traumatizat de evenimentele din 14 februarie 2013. El suferă în acest moment de tulburări de stres post-traumatic şi de tulburare depresivă majoră. Nivelul de anxietate şi de presiune este semnificativ. De asemenea, el deplânge moartea prietenei sale. Oscar Pistorius este tratat în acest moment de psihiatri şi psihologi. Fără un tratament adecvat, starea sa s-ar putea degrada, iar riscul de sinucidere ar creşte", se arată în raportul experţilor, citit de avocatul lui Pistorius, Barry Roux.

Oscar Pistorius, 27 de ani, riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat că a ucis-o cu premeditare pe Reeva Steenkamp, un fotomodel de 29 de ani, cu care avea o relaţie de trei luni, când a împuşcat-o, la 14 februarie 2013.

Pistorius afirmă însă că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp din greşeală, crezând că este un hoţ, însă acuzarea este de părere că sportivul a ucis-o pe femeie cu premeditare, după o dispută violentă.

×
Subiecte în articol: Oscar Pistorius
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close