Antena 3 CNN Externe Un ospătar a primit bacşiş o monedă de doi euro care valorează 3.000 de euro

Un ospătar a primit bacşiş o monedă de doi euro care valorează 3.000 de euro

Bacşiş de 3.000 de euro, deghizat într-o monedă de doi euro. Aceasta este suma de care se va bucura un ospătar din Italia, după ce va reuşi să vândă moneda extrem de rară şi care se vinde în prezent cu 3.000 de euro.

Un ospătar a primit bacşiş o monedă de doi euro care valorează 3.000 de euro
Sursa foto: Getty images | georgeclerk
de Naty Badea    |    Ştefan Petrică    |    04 Mar 2023   •   15:44

Clienții unui restaurant din orașul Benevento, Italia au achitat o notă de plată de 42 euro pentru patru porții de paste, plus o cafea. 

Extrem de mulțumiți atât de mâncare cât și de servicii, au lăsat bacșiș o monedă de doi euro, fără să bănuiască nici măcar o secundă că de fapt, lăsau bacșiș o avere.

Apoi, proprietarul osteriei unde s-a întâmplat faptul, a publicat pe TikTok un filmuleț în care a povestit întreaga întâmplare și le-a mulțumit clienților pentru generozitatea lor, desigur, fiind ironic pentru că și-a dat seama că aceștia nu au bănuit nicio secundă că moneda de doi euro valora de fapt 3.000 euro.

Acea monedă face parte dintr-un lot extrem de special de monede emise la un moment dat în Europa și care prezintă niște particularități pe cercul dintre cele două părți dintre cele două fețe ale monedei.

Citeşte şi: Moneda din perioada comunismului, vândută pe internet cu 5.000 de lei. Dacă o ai acasă, poți face niște bani rapid

Proprietarul osteriei a scos moneda la vânzare pe un site de internet de specialitate, cu gândul să o și transforme în bani.

Totuși, specialiștii italieni în monede, atrag atenția că trebuie să avem expertiza unor experți în privința monedelor, dacă vrem să vedem că deținem sau nu o monedă specială, asta pentru că acele imperfecțiuni pot fi cauzate și de folosirea intensă a monedelor și astfel ne putem păcăli.

×
Subiecte în articol: moneda euro ospatar bacsis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close