Antena 3 CNN Externe Păcănelele online, mai profitabile decât vânzarea de droguri. Schimbare de macaz a mafiei siciliene

Păcănelele online, mai profitabile decât vânzarea de droguri. Schimbare de macaz a mafiei siciliene

Mafia siciliana se reinventează și intră într-un domeniu nou: păcănele online. Explicatia este simpla: profiturile din jocurile de noroc sunt mult mai consistente decât cele din vânzarea de droguri. Pericolul social este și mai mare. Pe internet, vârsta celor care joacă la pariuri începe chiar și de la 10 ani.

Păcănelele online, mai profitabile decât vânzarea de droguri. Schimbare de macaz a mafiei siciliene
de Naty Badea    |    09 Feb 2022   •   11:34

Două miliarde de euro pe an încasează organizațiile mafiote italiene din exploatarea pasiunii sicilienilor pentru jocurile de noroc. 

Jocurile de noroc în format fizic, cât și online au depășit traficul de droguri. Pariurile online au devenit un domeniu extrem de profitabil, se pot spăla până la 150.000 de euro, bani aflați în paradisurile fiscale și pregătiți să intre oricând pe piața economică sănătoasă. Și asta fără riscul transporturilor de droguri care pot fi interceptate și sechestrate de poliție. 

În plus, domeniul pariurilor online și a jocurilor de noroc necesită investiții minime - un calculator, o legătură bună la internet - și cam asta trebuie ca să ruleze milioane de euro pe zi. 

Unul din patru sicilieni joacă la jocurile de noroc online, iar dacă în primul an de pandemie afacerea scăzuse, iată că în 2021 a crescut cu 13% față de anul precedent și cu 60% față de 2019. 

Clienți fideli ai acestor jocuri de noroc online sunt mai ales tinerii și șomerii în căutarea platformelor ilegale pentru a avea câștiguri mai mari.

Pericolul însă este că la o vârstă extrem de fragedă, copiii și tinerii între 10 și 21 de ani, crescând la îndemână cu dispozitive electronice, sunt victime sigure ale acestor pasiuni ce dau dependență.

Autoritățile italiene sunt în alertă și încearcă să anihileze aceste rețele.

×
Subiecte în articol: pacanele pacanele online Italia Sicilia
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close