Antena 3 CNN Externe Pachebotul Costa Concordia pluteşte din nou. O operaţiune de sute de milioane de euro a pus din nou în picioare nava naufragiată

Pachebotul Costa Concordia pluteşte din nou. O operaţiune de sute de milioane de euro a pus din nou în picioare nava naufragiată

Pachebotul Costa Concordia pluteşte din nou. O operaţiune de sute de milioane de euro a pus din nou în picioare nava naufragiată
de O.P.    |    15 Iul 2014   •   06:24

Pachebotul Costa Concordia, naufragiat în 2012 în apropierea insulei italiene Giglio, a fost repus pe linia de plutire. A fost nevoie de aproximativ 8 ore pentru ca nava de 115.000 de tone să fie ridicată câţiva metri. Urmează o altă operaţiune dificilă, spun autorităţile italiene. Pachebotul va fi tractat până în portul Genova, unde va fi dezmembrat.

Uriaşa navă a fost ridicată la suprafaţă după ce echipele care se ocupă de operaţiune au pompat aer în încăperile montate anul trecut de jur împrejurul pachebotului.

În septembrie anul trecut, Costa Concordia a fost scoasă la suprafaţă,în cadrul unei operaţiuni care a durat 19 ore şi a costat peste 600 de milioane de euro. Costurile totale ale operaţiunii sunt însă mult mai mari.

Localnicii din Insula Giglio, unde nava a naufragiat în urmă cu doi ani şi jumătate, spun că se bucură că amintirea dezastrului va dispărea.

32 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi patru mii de pasageri, printre care şi 56 de români, au fost evacuaţi în urma naufragiului navei Costa Concordia.

×
Subiecte în articol: naufragiu Costa Concordia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close