Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea a criticat tehnologia în ziua Învierii Domnului

Papa Benedict al XVI-lea a criticat tehnologia în ziua Învierii Domnului

Papa Benedict al XVI-lea a criticat tehnologia în ziua Învierii Domnului
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
08 Apr 2012   •   09:28

Învierea Domnului este sărbătorită de aproximativ un miliard de catolici din întreaga lume. La Roma, în Bazilica Sfântul Petru, 10.000 de credincioşi au asistat la ceremonia oficiată de Papa Benedict al XVI-lea.

În discursul său, Suveranul Pontif a criticat progresul tehnologic, fiindcă acesta îi îndepărtează pe creştini de Dumnezeu.

După ritualul binecuvântării focului şi pregătirea lumânării pascale în atrium, Papa a adus lumânarea aprinsă în imensa bazilică scufundată în întuneric, urmat de preoţi şi episcopi.
   
Pe o platformă rulantă, Benedict al XVI-lea a traversat lungul naos, mereu cu lumânarea în mână. La proclamarea "Lumen Christi" ("Lumina lui Hristos"), mii de lumânări au fost aprinse, apoi bazilica a fost iluminată în întregime pentru a simboliza trecerea lumii de la moarte şi păcat la adevăr şi viaţă.
   
Papa, care va împlini vârsta de 85 de ani la 16 aprilie, era vizibil obosit şi concentrat.
   
Suveranul pontif trebuie să realizeze cele trei taine ale botezului, confirmaţiunii (mirungere) şi primei comuniuni (euharistie) pentru opt catehumeni adulţi, trei bărbaţi şi cinci femei, de naţionalitate germană, italiană, albaneză, turkmenă, americană, slovacă şi cameruneză.



×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close