Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea: Cultura modernă a decis că "Dumnezeu e mort"

Papa Benedict al XVI-lea: Cultura modernă a decis că "Dumnezeu e mort"

Papa Benedict al XVI-lea: Cultura modernă a decis că "Dumnezeu e mort"
05 Oct 2008   •   19:05

Papa Benedict al XVI-lea a întrunit un sinod, format din peste 200 de cardinali, pentru a dezbate problema dezinteresului modern pentru învăţăturile biblice. Papa deplânge influenţa dăunătoare şi destructivă pe care o au diverse forme luate de cultura modernă. ?Aceasta?, spune Suveranul Pontif, ?a decis că Dumnezeu e mort, iar omul este sigurul arhitect responsabil de destinul său şi stăpân al creaţiei?.
Sinodul este constituit ca un corp consultativ al Bisericii Romano-Catolice şi se întruneşte o dată la trei ani. La deschiderea discuţiilor, care vor dura trei săptămâni, Papa a oficiat o liturghie la biserica St Paul Outside the Walls.
Indiferenţa din ce în ce mai evidentă faţă de religie constituie un motiv de îngrijorare pentru Papă. Sanctitatea Sa a vizitat Franţa în urmă cu o lună, şi s-a referit în special la această ţară când a vorbit despre naţiunile, odată bogate din punct de vedere spiritual, care par să îşi piardă identitatea creştină.
Pentru a marca evenimentul, televiziunea de stat va difuza un program maraton în care Biblia va fi citită în întregime. Programul va dura şase zile şi nopţi şi va fi inaugurat de însuşi Papa Benedict, care va lectura Cartea Genezei. Îl vor urma sute de personalităţi, printre care politicieni, celebrităţi din lumea culturală sau sportivă, dar şi oameni obişnuiţi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close