Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea: Scandalurile sexuale au ajuns la un nivel de neimaginat

Papa Benedict al XVI-lea: Scandalurile sexuale au ajuns la un nivel de neimaginat

Papa Benedict al XVI-lea: Scandalurile sexuale au ajuns la un nivel de neimaginat
Sursa foto: Foto: Mediafax
20 Dec 2010   •   21:35

Papa Benedict al XVI-lea a declarat luni că scandalurile din ce în ce mai dese, privind abuzurile sexuale, în care este implicată Biserica Catolică, au atins anul acesta „un nivel de neimaginat”, şi că Biserica trebui să reflecteze la greşelile sale, să ajute victimele şi să-i împiedice pe agresori să devină preoţi, relatează The New York Times.

„Trebuie să ne întrebăm ce putem face pentru a repara cât putem această nedreptate. Trebuie să ne întrebăm ce a mers rău în proclamaţia noastră, în întregul mod de viaţă creştin, pentru a permite să se întâmple aşa ceva”, a spus Papa ierarhiei Vaticanului în cadrul unui mesaj de Crăciun.

O serie de investigaţii din ultimele luni, efectuate în Irlanda, Germania, Belgia şi Olanda, au scos la iveală faptul că mai mulţi preoţi au abuzat sexual copii, iar conducerea bisericii a acoperit, în multe din aceste cazuri, abuzurile.

Victimele au acuzat Vaticanul că nu a acţionat decisiv pentru a-i pedepsi pe aceşti preoţi şi că a folosit o birocraţie încâlcită pentru a proteja preoţii şi nu copiii.

În luna noiembrie, câteva zeci de victime ale preoţilor, venite din toată lumea, s-au adunat la Roma pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de Vatican. Membrii grupului au spus atunci că scuzele Papei nu sunt suficiente şi este nevoie de acţiuni concrete.

×
Subiecte în articol: Papa Benedict
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close