Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea va avea o pensie de 2.500 de euro pe lună

Papa Benedict al XVI-lea va avea o pensie de 2.500 de euro pe lună

Papa Benedict al XVI-lea va avea o pensie de 2.500 de euro pe lună
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    18 Feb 2013   •   19:38

După retragerea sa, începând cu data de 28 februarie, Papa Benedict al XVI-lea va avea o pensie de 2.500 de euro pe lună, prevăzută de legile Vaticanului pentru funcţia de "episcop emerit al Romei", informează site-ul TgCom24 - Mediaset.

În data de 28 februarie, la ora locala 17:00, Papa va părăsi cu un elicopter Palatul Apostolic de la Vatican şi se va deplasa la reşedinţa de vară a suveranilor pontifi, la Castel Gandolfo, situat la 30 de kilometri de Roma.

Ce l-ar fi determinat pe Benedict al XVI-lea să renunţe la tronul papal

Aici va petrece o perioadă de două luni, înainte de a se muta într-o mică mânăstire din incinta Vaticanului, aflată în spatele cupolei bazilicii Sfântul Petru, unde îşi va petrece restul vieţii.

DEZVĂLUIRI despre starea de sănătate a Papei Benedict al XVI-lea. Nu mai vede deloc cu ochiul stâng şi are probleme serioase de auz

După retragerea sa, Papa va avea funcţia de "episcop emerit al Romei", care prevede o pensie de 2.500 de euro pe lună, mai redusă decât aceea acordată cardinalilor care ies la pensie şi care este de 5.000 de euro pe lună.



Papa Benedict al XVI-lea a luat întreaga lume prin surprindere când şi-a anunţat demisia începând cu sfârşitul lui februarie, o premieră în istoria Bisericii moderne, motivând că "nu mai are forţă" să conducă din cauza "vârstei avansate", 85 de ani.

Planurile Suveranului Pontif. Ce va face Papa  după retragere

Citeşte şi:

Papa Benedict al XVI-lea: Ne aflăm în faţa unui paradox. Vrem să urmăm propria voinţă sau să facem voia lui Dumnezeu?

×
Subiecte în articol: demisie Papa Benedict al XVI-lea
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close