Antena 3 CNN Externe Papa Benedict şi-a încheiat vizita în Marea Britanie cu o slujbă de beatificare în Birmingham (VIDEO)

Papa Benedict şi-a încheiat vizita în Marea Britanie cu o slujbă de beatificare în Birmingham (VIDEO)

Papa Benedict şi-a încheiat vizita în Marea Britanie cu o slujbă de beatificare în Birmingham (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
20 Sep 2010   •   10:44

Vizita Papei Benedict al XVI-lea în Marea Britanie s-a încheiat. În utlima zi a vizitei, Suveranul Pontif s-a aflat la Birmingham, acolo unde a ţinut o slujă de beatificare. Prezenţa Papei Benedict în Regatul Unit a stârnit deopotrivă bucurie şi proteste.

Cu steaguri sau batiste, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă să-i ureze bun venit Sfântului Părinte la Birmingham. În cadrul unei ceremonii în aer liber, Papa a ţinut o slujbă de beatificare.

"Umilul slujitor al lui Dumnezeu, Cardinalul John Henry Newman, va fi, de acum înainte, evocat, ca Binecuvântat şi va fi celebrat în fiecare an pe 9 octombrie", a anunţat Suveranul Pontif.

Zilele acestea, britanicii sărbătoresc împlinirea a 70 de ani de la Bătălia Angliei, din cel de-al Doilea Război Mondial. Evenimentul nu a trecut neobservat de Sfântul Părinte.

"Pentru mine, ca unul care a trăit şi a suferit în zilele negre ale regimului nazist din Germania, este emoţionant să fiu aici, cu voi, cu această ocazie, să ne amintim împreună pe cei care şi-au sacrificat viaţa", a spus Papa Benedict.

În timpul vizitei în Marea Britanie, Suveranul Pontif s-a oprit în Scoţia, la Edinburgh şi Glasgow şi în Anglia, la Londra şi Birmingham. Peste tot, a fost întâmpinat atât cu proteste, cât şi cu ovaţii. Cea mai impresionantă manifestaţie de susţinere a avut însă loc în Hyde Park, la câteva ore după ce Papa Benedict al XVI-lea a cerut iertare pentru abuzurile preoţilor pedofili.



Antena 3

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close