Antena 3 CNN Externe Papa Benedict vorbeşte despre starea sa de sănătate, în primul interviu după demisie

Papa Benedict vorbeşte despre starea sa de sănătate, în primul interviu după demisie

Papa Benedict vorbeşte despre starea sa de sănătate, în primul interviu după demisie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    06 Iun 2013   •   08:55
Papa emerit Benedict al XVI-lea susţine că se simte bine, după trei luni de la demisia sa istorică, spune cardinalul într-un interviu publicat miercuri în ediţia on-line a ziarului Bild Zeitung.
 
"Trăiesc ca un călugăr. Mă rog şi citesc. Sunt bine", a declarat fostul papă german, în vârstă de 86 de ani, scrie Mediafax.
 
Benedict al XVI-lea (Joseph Ratzinger), care i-a succedat în aprilie 2005 Papei Ioan Paul al II-lea, a demisionat pe 28 februarie, afirmând că "nu mai are forţa" să conducă Biserica Catolică, o premieră în ultimele şapte secole.
 
Benedict al XVI-lea, care a făcut aceste declaraţii la mănăstrirea de la Vatican în care s-a instalat începând din mai, a dezminţit totodată zvonuri potrivit cărora ar mânca puţin, mai scrie tabloidul.
 
După gestul renunţării, Benedict al XVI-lea a venit, la începutul lui mai, să se instaleze la Mănăstirea "Mater Ecclesiae" de la Vatican, după un sejur la reşedinţa de vară a papilor, Castel Gandolfo, lângă Roma.
 
Această mănăstire a fost reamenajată pentru el pe colina Vaticanului, la doar câteva sute de metri distanţă de succesorul său, Papa Francisc, care l-a întâmpinat la sosire. Vaticanul a anunţat revenirea acestuia precizând că Papa emerit doreşte să se pună "în serviciul Bisericii, în primul rând prin rugăciune".
 
Benedict al XVI-lea şi Papa Francisc, care locuiesc în acelaşi timp, pentru prima dată în istorie, în cel maimic stat din lume, cu o suprafaţă de aproximativ 44 de hectare, s-au rugat împreună, atunci, în Capela mănăstirii.


 

×
Subiecte în articol: Papa Benedict stare de sanatate
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close