Antena 3 Externe Papa Benedict vorbeşte despre starea sa de sănătate, în primul interviu după demisie

Papa Benedict vorbeşte despre starea sa de sănătate, în primul interviu după demisie

de M.Z.    |    06 Iun 2013   •   08:55
Papa Benedict vorbeşte despre starea sa de sănătate, în primul interviu după demisie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
Papa emerit Benedict al XVI-lea susţine că se simte bine, după trei luni de la demisia sa istorică, spune cardinalul într-un interviu publicat miercuri în ediţia on-line a ziarului Bild Zeitung.
 
"Trăiesc ca un călugăr. Mă rog şi citesc. Sunt bine", a declarat fostul papă german, în vârstă de 86 de ani, scrie Mediafax.
 
Benedict al XVI-lea (Joseph Ratzinger), care i-a succedat în aprilie 2005 Papei Ioan Paul al II-lea, a demisionat pe 28 februarie, afirmând că "nu mai are forţa" să conducă Biserica Catolică, o premieră în ultimele şapte secole.
 
Benedict al XVI-lea, care a făcut aceste declaraţii la mănăstrirea de la Vatican în care s-a instalat începând din mai, a dezminţit totodată zvonuri potrivit cărora ar mânca puţin, mai scrie tabloidul.
 
După gestul renunţării, Benedict al XVI-lea a venit, la începutul lui mai, să se instaleze la Mănăstirea "Mater Ecclesiae" de la Vatican, după un sejur la reşedinţa de vară a papilor, Castel Gandolfo, lângă Roma.
 
Această mănăstire a fost reamenajată pentru el pe colina Vaticanului, la doar câteva sute de metri distanţă de succesorul său, Papa Francisc, care l-a întâmpinat la sosire. Vaticanul a anunţat revenirea acestuia precizând că Papa emerit doreşte să se pună "în serviciul Bisericii, în primul rând prin rugăciune".
 
Benedict al XVI-lea şi Papa Francisc, care locuiesc în acelaşi timp, pentru prima dată în istorie, în cel maimic stat din lume, cu o suprafaţă de aproximativ 44 de hectare, s-au rugat împreună, atunci, în Capela mănăstirii.


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close