Antena 3 CNN Externe Papa elogiază Giulgiul din Torino, dar evită problema autenticităţii

Papa elogiază Giulgiul din Torino, dar evită problema autenticităţii

Papa elogiază Giulgiul din Torino, dar evită problema autenticităţii
Sursa foto: papa benedict
03 Mai 2010   •   11:11

Papa Benedict XVI a realizat o apreciere a autenticităţii Giulgiului de Torino, duminică, calificând veştimentele, despre care unii cred că ar fi giulgiul de înmormâmtare al lui Iisus Hristos, o icoană "scrisă cu sângele" unui om crucificat.
Vaticanul nu a arătat niciodată că ar considera că materialul de 4 metri pe un metru ar fi autentic sa nu, dar peste două milioane de persoane sunt aşteptate la Torino pentru a-l vedea pentru prima dată în zece ani.
Papa arăta că enigmatica imagine întipărită pe haine a feţei şi corpului unui bărbat "ne readuce mereu aminte" de suferinţa lui Hristos.
Circa 25.000 de persoane se adunaseră în oraşul italian pentru a asista la slujba Papei.
"Acesta este veştmântul de înmormântare ce a înfăşurat un bărbat crucificat, în deplin respect cu ce ne învaţă Biblia despre Iisus," arăta Benedict. El declara că relicva- una din cele mai importante ale creştinătăţii- ar trebui privită ca un document fotografic "al celui mai întunecat mister al credinţei" ? cel al crucificării şi învierii lui Hristos.
Deşi Vaticanul nu a avut niciodată o poziţie oficială clară, un cercetător din Oraşul Sfânt declara anul trecut că înscrisurile de pe ţesătură demonstrează că haina a fost folosită pentru a acoperi corpul lui Iisus după crucificare.
Totuşi experţii ce au datat hainele cu carbon susţin că ţesătura este din secolele 13-14. Testarea nu a explicat cum a ajuns pe giulgiu imaginea unui om cu răni similare celor suferite de Hristos.
Când Papa Ioan Paul II a vizitat Giulgiul, în 1998, el arăta că misterul său ridică întrebări despre credinţă şi ştiinţă şi dacă este autentic. Dar sublinia că biserica nu are competenţă în a se pronunţa asupra acestor întrebătir şi a cerut continuarea studiului.
Benedict, care a făcut din îmbinarea dintre credinţă şi ştiinţă un stâlp al papalităţii sale, nu a menţionat rolul ştiinţei în discursul său.
Vizita lui Benedict la Giulgiu marcheată o pauză în recentele scandaluri privind abuzurile sexuale ale unor preoţi, ce au afectat Vaticanul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Papa Benedict Biserica Catolica
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close