Antena 3 CNN Externe Papa Francisc a fost ovaţionat de 150.000 de persoane venite la prima sa rugăciune Angelus

Papa Francisc a fost ovaţionat de 150.000 de persoane venite la prima sa rugăciune Angelus

Papa Francisc a fost ovaţionat de 150.000 de persoane venite la prima sa rugăciune Angelus
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
17 Mar 2013   •   16:49

Papa Francisc a fost ovaţionat duminică de o mulţime entuziastă de aproximativ 150.000 de persoane venite să asiste la prima sa rugăciune Angelus, pe care a rostit-o de la fereastra apartamentului său ce dă spre Piaţa Sfântul Petru, a anunţat Vaticanul, relatează AFP.
   
"Bună ziua. După prima noastră întâlnire, miercuri (ziua alegerii sale), sunt bucuros să vă salut în această duminică, ziua Domnului (...), într-o piaţă care, cu ajutorul presei, capătă dimensiunea lumii" întregi, a spus el, după ce a fost primit cu aclamaţii.
   
După rugăciunea Angelus, în care a insistat asupra importanţei milei, mulţimea, care umplea Piaţa până la nivelul aleii ce duce la colonada lui Bernini, l-a aclamat din nou pe Papa argentinian.
   
"Adresez un salut cordial tuturor pelerinilor, cărora le mulţumesc pentru primire", a spus el.
   
La fel ca la prima sa apariţie în public, miercuri seara, imediat după ce a fost ales, Papa a cerut din nou mulţimii să se roage pentru el. "Rugţi-vă pentru mine, vă cer", a spus el.
   
"Dumnezeu nu oboseşte niciodată să ne ierte, noi suntem cei care nu ne obosim să îi cerem iertare (...). El este părintele plin de dragoste ce iartă întotdeauna şi îi este milă de noi toţi", a continuat el. "Un pic de milă schimbă lumea, face lumea mai puţin rece şi mai dreaptă", a adăugat Suvernaul Pontif.
   
Jorge Bergoglio, un argentinian, dar a cărui familie are origini piemonteze, a revenit, de asemenea, asupra numelui pe care l-a ales. "Am ales numele patronului Italiei, Francisc din Assisi, iar acest lucru întăreşte legătura mea spirituală cu acest pământ unde ştiţi că se află originea familiei mele", a spus Papa Francisc.
   
"Duminică plăcută, poftă bună", le-a spus Papa credincioşilor la final, fidel stilului său de om bun şi simplu.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc rugaciune multime oameni
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close