Antena 3 CNN Externe Papa Francisc, DIN CE ÎN CE MAI POPULAR

Papa Francisc, DIN CE ÎN CE MAI POPULAR

Papa Francisc, DIN CE ÎN CE MAI POPULAR
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
27 Oct 2013   •   14:31
Papa Francisc a devenit foarte popular pe platforma de microblogging Twitter, numărul de "followeri" ai contului papal depăşind sâmbătă seară 10 milioane, informează AFP, conform Mediafax.
Admiratorii papei Francisc de pe Twitter au crescut cu 4 milioane în ultimele şase luni.
"Dragi followeri, am aflat că aţi ajuns la peste 10 milioane. Vă mulţumesc din toată inima şi vă rog să continuaţi să vă rugaţi pentru mine", a scris papa Francisc, duminică, pe contul său de Twitter.
Contul @pontifex (papă, în latină) care este disponibil în nouă limbi, inclusiv engleză, spaniolă, franceză, arabă şi latină, a fost lansat pe 12 decembrie 2012 de fostul papă, Benedict al XVI-lea.
Contul a fost închis după două luni de existenţă, când avea 2,5 milioane de followers, pe 28 februarie, ziua demisiei papei Benedict al XVI-lea, care a marcat totodată începutul perioadei cunoscute sub denumirea de "Scaun vacant".
Pe 19 martie, la puţin timp după reactivare, după alegerea papei Francisc pe 13 martie, numărul de followeri ai contului papal crescuse deja la 4 milioane de persoane.
Mesajele postate de papă pe Twitter sunt în esenţă mesaje religioase, îndemnuri spirituale şi nu evocă niciodată viaţa privată a suveranului pontif.
Vaticanul şi-a sporit considerabil prezenţa în ultimele luni pe toate site-urile şi reţelele de socializare (inclusiv Facebook şi YouTube), încercând să ajungă astfel la un public mai larg, care să includă persoanele tinere.
Vaticanul a explicat faptul că mesajele de pe Twitter sunt aprobate de papă, chiar dacă nu sunt scrise în mod direct de acesta. Ele sunt scrise de la un singur computer, pentru a se evita astfel pirateria online şi scurgerile de informaţii în spaţiul online.
Papa Francisc a adoptat deja un stil foarte diferit de predecesorul său în doar câteva săptămâni de prezenţă în fruntea Vaticanului. El este mai direct şi simplu în discursuri şi face sistematic turul Pieţei Sfântului Petru în papamobilul său decapotabil cu ocazia slujbelor publice şi a audienţelor din ziua de miercuri, când se opreşte pentru a-i săruta pe copii şi pe persoanele cu handicap.
În afară de papă, mai mulţi cardinali de la Vatican sunt prezenţi pe Twitter, între aceştia numărându-se cardinalul Gianfranco Ravasi, foarte dinamicul "ministru" al Culturii al Sfântului Scaun.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close