Antena 3 CNN Externe Papa Francis încurajează un pastor în activitatea sa pro-LGBTI: „Vreau să vă mulţumesc”

Papa Francis încurajează un pastor în activitatea sa pro-LGBTI: „Vreau să vă mulţumesc”

Papa Francisc l-a încurajat din nou pe preotul James Martin, pentru devotamentul său față de comunitatea LGBTI.

Papa Francis încurajează un pastor în activitatea sa pro-LGBTI: „Vreau să vă mulţumesc”
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    28 Iun 2021   •   22:38

Papa a făcut gestul în ajunul evenimentului "Outreach 2021 L.G.B.T.", o conferință a preotului catolic care a avut loc prin webinar sâmbătă, 26 iunie.

Acum câteva săptămâni în urmă, părintele Martin îl informase pe Papă despre conferință printr-un e-mail privat.

Acesta a primit apoi o scrisoare personală, scrisă de mână, în  limba spaniolă, de la Francis, în data de 21 iunie, în care a primit mesaje de încurajare și sprijin pentru munca depusă.

După cum se știe, Francis are tendința de a face apeluri telefonice personale către oameni, dar ceea ce este mai puțin cunoscut este că pontiful trimite și scrisori personale, de obicei în spaniolă și adesea ca răspuns la scrisorile care îi sunt adresate.

Deși uneori solicită în mod explicit ca scrisoarea să rămână confidențială, el lasă, la decizia destinatarului să decidă dacă va face cunoscut sau nu conținutul.

Părintele Martin, după ce s-a consultat cu persoane care îl cunosc pe Papa, a decis că ar putea dezvălui conținutul acesteia.

În timp ce primul paragraf al scrisorii este familiar, personal, chiar plin de umor și se referă la nepotul părintelui Martin care scris numele Francisco pentru confirmare, restul textului se referă la activitatea sa de încurajare a comunității LGBTI.

Scrisoarea integrală

"Draga frate,

Vă mulțumim pentru mail și pentru fotografii. Vă rog să-i mulțumiți nepotului pentru amabilitatea față de mine și pentru că ați ales numele Francisco. Și felicită-l pentru șosete. M-a făcut să râd. Spune-i că mă rog pentru el și îi cer să facă acest lucru și pentru mine.

În ceea ce privește conferința dvs., vreau să vă mulțumesc pentru zelul pastoral și capacitatea dvs. de a fi aproape de oameni, cu aceași apropiere pe care a avut-o Isus și care reflectă atașamentul față de Dumnezeu. Tatăl nostru Ceresc se apropie cu dragoste de fiecare dintre copiii săi. Dorința lui este să deschidă inimile tuturor. El este Tatăl. „Stilul” lui Dumnezeu are trei aspecte: apropierea, compasiunea și tandrețea. Acesta este modul în care se apropie de fiecare dintre noi.

Gândindu-mă la munca dumneavoastră pastorală, văd că sunteți într-o căutare continuă de imitare al acestui stil, de care dă dovadă Dumnezeu. Sunteți un preot pentru toți bărbații și femeile, așa cum Dumnezeu este Tatăl pentru toți bărbații și femeile. Mă rog pentru dvs. să continuați în acest fel, fiind apropiat, plin de compasiune și cu mare tandrețe.

Și mă rog pentru credincioșii dvs., „enoriașii” dvs. și pentru oricine pe care Domnul îl pune în grija dvs., astfel încât să-i protejați și să-i faceți să crească în dragostea Domnului nostru Iisus Hristos.

Vă rog să nu uitați să vă rugați pentru mine. Fie ca Iisus vă binecuvânteze și Sfânta Fecioară să vă protejeze.

Frăţeşte,

Francisco."

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close