Antena 3 CNN Externe Papa Francisc, despre motivul pentru care războiul a revenit în Europa

Papa Francisc, despre motivul pentru care războiul a revenit în Europa

Papa Francisc a comentat asupra cauzelor războiului declanșat de Rusia în Ucraina, în mesajul conceput de Biserica Catolică de ziua bunicilor şi persoanelor în vârstă.

Papa Francisc, despre motivul pentru care războiul a revenit în Europa
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / ALESSIA GIULIANI / IPA
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2022   •   16:23

"Lumea se confruntă cu vremuri grele, marcate la început de furtuna intempestivă a pandemiei, iar apoi, de un război care afectează pacea şi dezvoltarea globală.

Nu este întâmplător că războiul revine în Europa, într-un moment în care generația care l-a trăit în secolul trecut dispare", a explicat papa Francisc.

Francisc a făcut apel "la o schimbare profundă care, să demilitarizeze inimile și să permită ca fiecare să recunoască în celălalt un frate".

El a cerut bunicilor și celor în vârstă să-i învețe pe bărbații și femeile din zilele noastre să-și privească semenii "cu aceeași privire înțelegătoare și gingașă cu care își privesc nepoții".

Papa Francisc: "Bătrânețea, doar o stație către mai departe"

"Să-i aducem în inimile noastre pe copiii din Ucraina, Afganistan, Sudanul de Sud", a îndemnat Papa în mesajul său pentru ziua care va fi sărbătorită pe 24 iulie.

Suveranul Pontif a condamnat, totodată, așa numita cultură a excluderii, conform căreia "bătrânii nu ne mai preocupă" și este bine să fie ținuți cât mai departe, între ei, în instituții unde sunt îngrijiți de alții.

"Bătrânețea nu este o vârstă inutilă, în care trebuie să ne dăm deoparte și să renunțăm să mai vâslim, ci doar o stație pentru a merge apoi mai departe. O nouă misiune ne așteaptă și ne invită să ne îndreptăm privirile spre viitor", a încheiat papa Francisc.
 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc razboi Europa
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close