Antena 3 CNN Externe Papa ia apărarea românilor şi cere Romei să întâmpine imigranţii

Papa ia apărarea românilor şi cere Romei să întâmpine imigranţii

Papa ia apărarea românilor şi cere Romei să întâmpine imigranţii
Sursa foto: papa benedict
10 Mar 2009   •   06:00

Papa Benedict XVI a condamnat ?intoleranţa şi discriminarea? şi a cerut locuitorilor Romei să fie mai primitori ci imigranţii, în timpul unei vizite istorice pe care afăcut-o la Campidoglio, primăria capitalei.

Papa Benedict - care este doar al treilea pontif ce participă la o şedinţă a consiliului local, a salutat lumea prezentă, printre care şi un grup de copii rromi ce afişau un banner cu ?Nu rasismului?, în faţa biroului primarului Gianni Alemanno .

Adresându-se unei şedinţe speciale a consiliului, Papa a declarat că Roma a fost mereu ?un oraş primitor, mai ales în ultimele secole?.
Cu toate acestea imigraţia crescândă l-a făcut o metropolă ?multi-etnică şi multi religioasă unde, uneori, integrarea este dificilă şi complexă?. El a adăugat ?Roma va găsi forţa să se asigure că toată lumea respectă regulile coexistenţei şi să respingă orice formă de intoleranţă şi discriminare?. Aceasta se varealiza dacă se bazează pe ?rădăcinile sale istorice, clădite pe credinţă creştină? , ca şi pe lege.

Suveranul pontif nu s-ar referit direct la incidente recente precum atacarea a patru români de către italieni mascaţi, dar nici la violarea unei adolescente de către unii infractori, presupuşi a fi români.
Cu toate acestea, a făcut referire la ?episoade de violenţă ce provoacă nelinişte?. Acesta a precizat că ?oraşul nostru, ca toată Italia şi umanitatea ca întreg este în faţa unor provocări culturale, economice, sociale şi culturale fără precedent?.

Roma este populară din ce în ce mai mult cu ?oameni care vin din alte popoare şi aparţin unor tradiţii religioase şi culturale diferite?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Papa Benedict
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close