Antena 3 CNN Externe Parlamentul European va dezbate pe 12 septembrie situaţia politică din România

Parlamentul European va dezbate pe 12 septembrie situaţia politică din România

Parlamentul European va dezbate pe 12 septembrie situaţia politică din România
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    06 Sep 2012   •   16:20

Deputaţii europeni vor dezbate pe 12 septembrie, la solicitarea făcută de PPE, situaţia politică din România, după ce ascultă poziţiile exprimate de CE şi de preşedinţia Consiliului UE.

Decizia a fost luată în urma aprobării de astăzi a preşedinţilor din Parlamentul European (PE), a anunţat prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Preda, informează Mediafax.

De asemenea, Preda mai spune că PE a decis ca dezbaterea să nu fie însoţită şi de o rezoluţie.

Conform prim-vicepreşedintelui PDL, grupurile politice din Parlament vor avea posibilitatea de a-şi exprima poziţia referitoare la "criza regimului de la Bucureşti".

"Am solicitat să intervin în dezbatere. Dacă voi avea timp de vorbire, voi exprima punctul de vedere al cetăţenilor români care nu sunt complexaţi de identitatea lor europeană, ci - dimpotrivă - o consideră o sporire a condiţiei lor politice", precizează Preda pe blogul său.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, luni, că BPN al PDL le-a solicitat membrilor delegaţiei române la PE să încerce introducerea pe ordinea de zi a sesiunii plenare a PE de săptămâna viitoare a unei declaraţii a Comisiei Europene despre situaţia Guvernului Ponta în România.



×
Subiecte în articol: cristian preda România
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close