Antena 3 CNN Externe Persoanele care dorm pe partea dreaptă a patului se simt mai epuizate dimineața

Persoanele care dorm pe partea dreaptă a patului se simt mai epuizate dimineața

Persoanele care dorm pe partea dreaptă a patului se simt mai amețite dimineața, în comparație cu cei care dorm pe partea stângă, arată un sondaj British Wool.

Persoanele care dorm pe partea dreaptă a patului se simt mai epuizate dimineața
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    10 Noi 2022   •   22:36

Sondajul British Wool, realizat pe un eșantion de 1.500 de persoane, a constatat că majoritatea britanicilor se trezesc de cel puțin trei ori pe noapte, iar 48% dintre ei se străduiesc să se deconecteze din cauza preocupărilor legate de bani și de muncă, potrivit independent.co.uk.

Cercetarea a mai arătat că persoanele care dorm pe partea dreaptă a patului se simt mai amețite dimineața, în comparație cu cei care dorm pe partea stângă.

În ciuda faptului că cei care dorm pe partea dreaptă adorm mai ușor la început, este mai probabil să se trezească epuizați. De asemenea, este mai puțin probabil să fie pozitivi în timpul zilei, doar 38% dintre ei spunând că au un bun simț al umorului, în comparație cu cei care dorm pe partea stângă.

60 la sută dintre respondenții care dorm pe partea dreaptă susțin că sunt persoane cu jumătatea plină a paharului”, față de 66 la sută dintre cei care dorm pe partea stângă.

Aproape 50 la sută dintre toți participanții experimentează senzația de căldură și disconfort în timpul nopții, dar acest lucru a fost mai probabil să-i deranjeze pe cei care dorm pe partea dreaptă (48 și, respectiv, 40 la sută).

Cu toate acestea, concluziile sugerează că majoritatea se străduiesc să aibă parte de un somn decent, chiar dacă dorm pe partea stângă.

Cea mai mare problemă pentru mulți britanici este faptul că au un partener care sforăie, 38% dintre ei recunoscând că acest lucru îi înnebunește.

Julia Robinson, șefa departamentului de somn de la British Wool, a declarat: "Din cercetări reiese că britanicii sunt niște creaturi de obișnuință atunci când vine vorba de somn. Ceea ce înseamnă că, nopțile nedormite și trezirile din oră în oră par a fi ceva obișnuit pentru mulți dintre noi – în special pentru cei care dorm pe partea dreaptă. Efectuarea unor mici schimbări, cum ar fi folosirea lenjeriei de pat din lână, poate ajuta la ameliorarea transpirațiilor nocturne, deoarece lâna ajută la reglarea temperaturii corpului."

×
Subiecte în articol: dorm pat epuizate sondaj
Parteneri
Documentul care arată muşamalizarea tragediei de la CE Oltenia
x close