Antena 3 CNN Externe Pățania unei bătrâne din Italia, după ce a angajat o îngrijitoare moldoveancă. Familia, cuprinsă de îngrijorare

Pățania unei bătrâne din Italia, după ce a angajat o îngrijitoare moldoveancă. Familia, cuprinsă de îngrijorare

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din Taurisano, Italia, a devenit victima unui jaf neașteptat după ce a angajat o îngrijitoare moldoveancă în vârstă de 42 de ani pentru a avea grijă de ea.

Pățania unei bătrâne din Italia, după ce a angajat o îngrijitoare moldoveancă. Familia, cuprinsă de îngrijorare
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   10:21

Evenimentul a avut loc recent și a stârnit interesul atât al comunității locale, cât și al autorităților italiene, desfășurându-se în regiunea Puglia.

Pensionara angajase de curând o îngrijitoare printr-o agenție specializată. Cu toate acestea, colaborarea lor s-a dovedit a fi dezamăgitoare încă din primele zile.

Îngrijitoarea, care se afla în serviciul pensionarei de doar o săptămână, nu și-a îndeplinit corect atribuțiile. Conform informațiilor furnizate, ea a fost criticată de reprezentantul agenției pentru comportamentul neprofesional.

Îngrijitoarea a jefuit bătrâna neajutorată și a lăsat-o singură în casă

Citește și: Metoda prin care un hoț a reușit să fure bagajele de cală ale unor români | Abia după doi ani au aflat ce s-a întâmplat cu bunurile lor

Reacția îngrijitoarei a fost una de nemulțumire, iar într-o zi a hotărât să părăsească locuința pensionarei fără a-i oferi asistența necesară, chiar dacă asta însemna să lase în urmă o femeie în vârstă și vulnerabilă.

Însă înainte de a părăsi definitiv locuința, ea a decis să comită un act infracțional grav.

Aceasta a furat un colier prețios cu un pandantiv de aur, evaluat la aproximativ 500 de euro, precum și 100 de euro în numerar din portofelul bătrânei.

În timp ce îngrijitoarea se grăbea să se strecoare neobservată, a fost martora unui eveniment neașteptat.

O angajată a autorității sanitare locale (ASL) care se ocupa de furnizarea de servicii medicale pensionarei a sosit la domiciliul acesteia. Observând fuga grabnică a îngrijitoarei, angajata ASL a simțit că ceva nu este în regulă și a alertat imediat familia pensionarei.

Familia, cuprinsă de îngrijorare și temându-se pentru starea de bine a mamei lor, a luat imediat legătura cu carabinierii locali.

Autoritățile au reacționat cu celeritate, identificând și interceptând cu succes făptașa în localitatea Ugento.

Au recuperat bunurile furate, adică colierul de aur și suma de 100 de euro, și au inițiat o anchetă penală împotriva îngrijitoarei pentru furt agravat.

Acest incident reprezintă un semnal de alarmă puternic pentru familiile care depind de îngrijitori străini și subliniază importanța unor verificări și selecții riguroase pentru persoanele care au acces la locuințele lor sau la persoanele vulnerabile, cu precădere bătrânii, potrivit Știri Diaspora.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close