Antena 3 Externe Patriarhul ecumenic Bartolomeu I exprimă "tristeţea" pentru retragerea Papei Benedict al XVI-lea

Patriarhul ecumenic Bartolomeu I exprimă "tristeţea" pentru retragerea Papei Benedict al XVI-lea

11 Feb 2013   •   21:58
Patriarhul ecumenic Bartolomeu I exprimă "tristeţea" pentru retragerea Papei Benedict al XVI-lea Foto: patriarchate.org

Patriarhul ecumenic Bartolomeu I şi-a exprimat "tristeţea" în legătură cu retragerea din funcţie a Papei Benedict, pe care îl consideră "un prieten" al bisericilor din Est, informează AFP.
   
Într-un comunicat postat pe site-ul Patriarhiei Ecumenice, Bartolomeu I apreciază că "prin înţelepciunea şi experienţa sa, Papa Benedict ar fi putut oferi în continuare multe lucruri omenirii".
   
"Noi, ortodocşii, îl vom omagia în continuare ca fiind un prieten al Bisericii noastre", adaugă Patriarhul ecumenic.
   
Susţinător al dialogului interreligios, Bartolomeu I a salutat "buna cooperare" pe care a avut-o cu şeful Bisericii Romano-catolice.

În vârstă de 85 de ani, Sfântul Părinte şi-a anunţat decizia de a se retrage de la conducerea Bisericii Catolice în cadrul unei ceremonii de canonizare a 800 de sfinţi.

Papa Benedict al XVI-lea a fost numit la conducerea Bisericii Catolice pe 19 aprilie 2005. După demisie, Joseph Ratzinger va merge la reşedinţa papală de vară de lângă Roma, după care se va retrage într-un lăcaş monahal de la Vatican. Ultima oară când un Papă a demisionat a avut loc în 1415.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close