Antena 3 CNN Externe Un patron de restaurant a adus un preot pentru a-i spovedi forţat pe angajaţi. Ce despăgubiri are de plătit acum

Un patron de restaurant a adus un preot pentru a-i spovedi forţat pe angajaţi. Ce despăgubiri are de plătit acum

Din dorința de a afla care sunt păcatele angajaților săi, un patron de restaurant a angajat un preot pentru a-i spovedi pe cei care lucrau acolo. Atunci, șeful nu s-a gândit ce întorsătură va lua situația după mărturisirea forțată.

Un patron de restaurant a adus un preot pentru a-i spovedi forţat pe angajaţi. Ce despăgubiri are de plătit acum
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    21 Iun 2023   •   09:30

Un restaurant din California a fost obligat să plătească despăgubiri în valoare de 140.000 de dolari angajaților după ce patronul a angajat un preot pentru a extrage mărturisirea muncitorilor, în ceea ce anchetatorii federali numesc "cele mai nerușinate"  acte de corupție pe care un angajator le-a comis împotriva personalului său.

Departamentul american al Muncii a declarat că, potrivit unui angajat, proprietarul Che Garibaldi, care operează două locații ale Taqueria Garibaldi din nordul Californiei, a angajat un preot fals pentru a asculta confesiuni în timpul orelor de lucru și pentru a "smulge păcate", inclusiv pentru a-i întreba dacă au întârziat la muncă, dacă au furat bani din restaurant sau dacă au avut "intenții rele" față de angajator.

"Sub jurământ, un angajat de la Taqueria Garibaldi a explicat cum restaurantul a angajat un presupus preot pentru a le asculta păcatele de la locul de muncă, în timp ce alți angajați au raportat că un manager a afirmat în mod fals că problemele de imigrație vor fi ridicate de investigația departamentului", a declarat procurorul Marc Pilotin, citat de CNN. 

Citește și: A murit "pacientul zero" diagnosticat cu autism. O altă boală gravă i-a adus sfârșitul

În urma investigațiilor, anchetatorii au descoperit, de asemenea, că restaurantul a refuzat angajaților plata orelor suplimentare, managerii au primit bonusuri din fondul de bacșișuri ale angajaților, iar unii angajați s-au confruntat cu „consecințe negative asupra imigrației” pentru cooperarea cu anchetatorii.

×
Subiecte în articol: angajaţi restaurant preot păcate
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close