Antena 3 CNN Externe Patru angajaţi ai British Petroleum, de la complexul algerian, sunt în continuare dispăruţi

Patru angajaţi ai British Petroleum, de la complexul algerian, sunt în continuare dispăruţi

Patru angajaţi ai British Petroleum, de la complexul algerian, sunt în continuare dispăruţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Ian 2013   •   20:28

Patru dintre angajaţii BP la complexul algerian de exploatarea gazelor, care a fost teatrul unei luări de ostatici, sunt în continuare daţi dispăruţi, a anunţat grupul petrolier britanic, adăugând că se teme că ar putea să existe "unul sau mai mulţi morţi" în rândul acestora, relatează AFP.
   
"În momentul atacului (complexului de către islamişti), erau 18 angajaţi BP" la In Amenas, iar 14 sunt "nevătămaţi", a precizat British Petroleum (BP) într-un comunicat. Dar "nici autorităţile (aflate) pe teren, nici guverne străine, nici BP nu au putut să localizeze patru dintre ei".
   
"Nu avem nicio confirmare pentru moment, însă ne temen că ar putea să existe unul sau mai mulţi morţi" în rândul acestora, a subliniat grupul, care cooperează "cu autorităţile britanice şi algeriene competente" cu scopul de a-i găsi.
   
British Petroleum, care avea 56 de salariaţi ce munceau la momentul atacului, i-a repatraiat deja pe 25 dintre ei, lăsând la faţa locului doar personalul considerat "indispensabil".
   
"Ne gândim totodată la faptul că alături de salariaţi BP se aflau şi alţi angajaţi" la In Amenas, "unde situaţia nu este clarificată,  încă", a adăugat BP, care are ca parteneri în acest complex grupurile norvegian Statoil şi algerian Sonatrach.
   
"Cooperăm cu aceste companii pentru a coordona susţinerea oferită personalului lor", se precizează în comunicat.
   
Forţele algeriene au lansat un ultim asalt sâmbătă, care a pus capăt luării de ostatici. Şapte străini au fost ucişi în cursul acestei operaţiuni.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close