Antena 3 CNN Externe Patru elevi francezi, convocaţi în faţa justiţiei pentru "apologia terorismului" pe Facebook

Patru elevi francezi, convocaţi în faţa justiţiei pentru "apologia terorismului" pe Facebook

Patru elevi francezi, convocaţi în faţa justiţiei pentru "apologia terorismului" pe Facebook
Sursa foto: Foto: express.co.uk
23 Ian 2015   •   10:26

Patru elevi francezi, care au postat pe pagina lor de Facebook mesaje care justifică atentatul împotriva săptămânalului Charlie Hebdo, vor fi convocaţi în faţa unui judecător pentru minori pentru "apologia terorismului", au anunţat joi surse concordante, citate de AFP.
   
Ei riscă teoretic până la trei ani şi jumătate de închisoare.
   
"Nu suntem Charlie şi nu vom fi vreodată, pui de căţea. Culegeţi ce semănaţi", se poate citi pe pagina de Facebook a unuia dintre aceşti elevi, în vârstă de 15 ani.
   
Mesajul, care apare în partea de jos a unei fotografii de grup, a fost descoperit marţi de unul dintre colegii lor, care l-a semnalat conducerii liceului, potrivit unei surse judiciare.
   
Reţinuţi apoi eliberaţi, ei au sunt convocaţi la 25 martie în faţa unui judecător pentru minori "în scopul de a fi cercetaţi pentru apologia terorismului prin intermediul unei reţele publice de comunicare", a anunţat Parchetul din Meaux, situat la 40 de kilometri est de Paris.
   
Atentatele jihadiste şi antisemite s-au soldat cu 17 morţi la Paris între 7 şi 9 ianuarie. Zeci de persoane au fost urmărite de atunci în Franţa pentru apologia terorismului.
 

×
Subiecte în articol: Franta atentate teroriste Charlie Hebdo
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close