Antena 3 CNN Externe Pedeapsa primită de motociclistul care a apăsat frâna adversarului la 200km/h. - VIDEO

Pedeapsa primită de motociclistul care a apăsat frâna adversarului la 200km/h. - VIDEO

Pedeapsa primită de motociclistul care a apăsat frâna adversarului la 200km/h. - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
10 Sep 2018   •   15:13

Pilotul italian Romano Fenati (Kalex) a fost suspendat pentru următoarele două curse ale categoriei Moto2, după un gest nesportiv şi periculos comis duminică în timpul Marelui Premiu de motociclism viteză al statului San Marino.

Fenati, 22 de ani, a fost descalificat în cel de-al 23-lea tur al cursei după ce, în mod deliberat, i-a tras frâna motocicletei compatriotului său Stefano Manzi (Suter).

Acesta din urmă a fost penalizat cu o coborâre de şase locuri pe grila de start a următoarei curse deoarece oficialii au considerat că l-a forţat Fenati să părăsească pista cu scurt timp înainte ca pilotul de la Kalex să recurgă la gestul său.

''Competitorii trebuie să concureze de o manieră responsabilă, fără a pune în pericol alţi concurenţi sau participanţi, atât pe pistă, cât şi în zona standurilor'', se arată într-un comunicat al Federaţiei internaţionale de motociclism.

Ca urmarea a manevrei sale iresponsabile, Fenati, fost concurent la clasa Moto3, al cărui caracter irascibil este cunoscut, va rata Marele Premiu al Aragonului (23 septembrie) şi cel al Thailandei (7 octombrie).

Romano Fenati, care poate ataca cu apel sancţiunea primită, ocupă în prezent locul 19 în clasamentul Moto2 cu 14 puncte.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: pedeapsa motociclist frana adversar
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close