Antena 3 CNN Externe Un raport al Pentagonului dezvăluie sindromul ciudat de care ar suferi Vladimir Putin

Un raport al Pentagonului dezvăluie sindromul ciudat de care ar suferi Vladimir Putin

După decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina au apărut tot felul de speculații că liderul de la Kremlin ar putea avea o boală neurologică sau chiar cancer în fază terminală. Un raport din 2008 al Pentagonului vine cu informații lămuritoare.

Un raport al Pentagonului dezvăluie sindromul ciudat de care ar suferi Vladimir Putin
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    31 Mar 2022   •   19:26

Mai exact, presedintele rus ar avea sindromul Asperger, potrivit unei copii a acestui raport obținută de CBS News. Totodată, conform unei noi teorii, liderul de la Kremlin suferă și de sindromul Hubris, sau pericolul puterii. Termenul „hubris”, sau „hybris”, provine de la un concept din Grecia Antică, care înseamnă „exces”, o pierdere a controlului în exercitarea puterii care poate duce la consecinţe nefaste, scrie Gândul.

Potrivit cercetătorului Ian H. Robertson, care a studiat fenomenul asupra unei specii de peşti care trăieşte în Lacul Tanganyika din Africa, „puterea ar creşte inteligenţa de zece ori datorită aprovizionării cu dopamină, dar prea multă va avea consecinţe dăunătoare. Puterea absolută a aurului inundă creierul cu dopamină. De asemenea, creează dependenţă”, sublinia acesta.

„Acest exces de narcisism o împiedică pe persoana afectată să-şi dea seama de comportantul exagerat. Ameninţarea acestui sindrom este că persoana care este afectată nu suportă criticile sau chiar opiniile diferite„, dezvoltă expertul Jacques Touchon, pentru care acest sindrom le este atribuit marilor lideri de afaceri, politicieni sau dictatori.

Raportul Pentagonului despre afecțiunea lui Vladimir Putin

În anul 2008, Pentagonul prezenta dovezi care indicau că Vladimit Putin suferă de sindromul Asperger. Studiul a fost realizat de Office of Net Assessment, un think tank secret al Pentagonului, în care sindromul Asperger este definit drept o „afecțiune autistică ce îi afecteaza toate deciziile”.

Analizele se bazau pe înregistrări video ale acțiunilor publice ale lui Vladimir Putin datând din anii 2000 și subliniau că „dezvoltarea neurologică a lui Putin a fost întreruptă semnificativ în copilarie”.

„Forma sa primară de compensație a acestei tulburări este un control extrem și acest lucru reflectă în stilul de decizii si de a guverna„, arată raportul, care concluzionează că este puțin probabil o schimbare a stilului lui Putin.

Cercetătorii nu își pot dovedi însă teoria, afirmă raportul, pentru că nu pot efectua o scanare a creierului președintelui rus, ci doar au analizat tiparul mișcărilor liderului de la Kremlin pentru a obține indicii despre cum ia deciziile sau despre cum reacționează la evenimente.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close