Antena 3 Externe Pentagonul dă asigurări: Rachetele nord-coreene nu sunt un pericol

Pentagonul dă asigurări: Rachetele nord-coreene nu sunt un pericol

14 Feb 2017   •   00:20
Pentagonul dă asigurări: Rachetele nord-coreene nu sunt un pericol
Sursa foto: Foto: Pixabay

Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia dispun împreună de mijloacele necesare pentru a intercepta, la nevoie, rachete balistice nord-coreene asemănătoare celei testate duminică de Phenian, a afirmat luni Pentagonul, scrie AFP. 

"Suntem capabili să ne apărăm împotriva atacurilor cu rachete balistice nord-coreene", a declarat într-un briefing de presă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis. 

"Avem un sistem integrat pe care îl utilizăm împreună cu aliaţii noştri ce poate apăra teritoriul continental al Americii, Alaska, dar şi (...) Japonia şi Coreea de Sud", a adăugat el. 

Apărarea antirachetă a Statelor Unite şi aliaţilor acestora se bazează pe reţele de radare şi senzori pentru a detecta tirurile, precum şi rachete antibalistice pentru a se proteja. 

Statele Unite şi Japonia, de exemplu, menţin în regiune nave echipate cu sistemul american AEGIS de apărare antirachetă. De asemenea, cele două ţări au desfăşurat baterii de sisteme Patriot. 

Washingtonul caută să instaleze în Coreea de Sud sistemul antirachetă THAAD, dar Seulul nu a reuşit să îi stabilească locul unde va fi amplasat. 

Racheta balistică Pukguksong-2, testată duminică de Coreea de Nord, a parcurs vreo 500 de kilometri înainte de a se prăbuşi în Marea Japoniei. 

"Probabil că este cea mai mare distanţă pe care a reuşit să o parcurgă acest tip de rachetă", a subliniat Jeff Davis. 

Racheta a fost lansată de pe o rampă mobilă, şi nu de pe un loc fix, ceea ce face să fie o armă mai greu de contracarat pentru Statele Unite şi aliaţii lor. 

Sistemele de lansare mobile pot fi mai uşor de ascuns pentru a evita să fie detectate şi permit lansarea de rachete din orice loc "cu un preaviz foarte scurt", a explicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului. 

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat dorinţa sa de a mări capacităţile americane de apărare antirachetă în faţa ameninţărilor nord-coreeană şi iraniană.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea de Nord rachete

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close