Percheziţii la domiciliul şi biroul fostului preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy

de Antena3.ro    |    03 Iul 2012   •   18:20
Percheziţii la domiciliul şi biroul fostului preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy Foto: Agerpres
Autorităţile franceze au efectuat percheziţii la domiciliul şi biroul fostuilui preşedinte Nicolas Sarkozy, în cadrul anchetei privind scandalul Bettencourt, informează  Le Monde.

Procurorii francezi anchetează dacă fonduri provenind de la bogata moştenitoare a companiei cosmetice L'Oréal, Liliane Bettencourt, au fost utilizate de Nicolas Sarkozy în campania electorală din 2007.

Zeci de poliţişti şi judecătorul de instrucţie Jean-Michel Gentil participă la percheziţie. Avocatul lui Nicolas Sarkozy, Thierry Herzog, a declarat că acesta se află în Canada.
   
Conform ziarului Le Monde, o percheziţie a avut loc şi la un cabinet de avocatură la care Nicolas Sarkozy este asociat.

În septembrie 2010, sediul partidului UMP din Paris a fost percheziţionat de poliţie, în dosarul Bettencourt/Woerth. Percheziţia a fost ordonată în cadrul unei anchete cu privire la o serie de interceptări de la domicliul moştenitoarei grupului de cosmetice L'Oreal, Liliane Bettencourt.

În acelaşi dosar a mai fost implicat şi Ministrul Muncii,Eric Woerth, care era, printre altele şi trezorierul campaniei lui Nikolas Sarkozy pentru alegerile electorale din 2007.x close