Antena 3 CNN Externe Percheziții și împușcături la Bruxelles, joi noapte. Șase persoane au fost arestate

Percheziții și împușcături la Bruxelles, joi noapte. Șase persoane au fost arestate

Percheziții și împușcături la Bruxelles, joi noapte. Șase persoane au fost arestate
25 Mar 2016   •   01:20

UPDATE 01.20 - Şase persoane au fost arestate de poliţie joi seară la Bruxelles, în urma anchetei făcute după atacurile teroriste de marți soldate cu cel puțin 32 morţi, a informat Parchetul federal, citat de AFP, potrivit agerpres.ro

Trei dintre acestea au fos reţinute "în faţa porţii noastre, la Parchetul federal", în centrul Bruxellesului, a precizat un purtător de cuvânt al Parchetului, Eric Van Der Sypt.

Alte două persoane au fost reținute pe teritoriul capitalei Belgiei, iar o persoană a fost arestată într-o comună de la periferie, Jette, potrivit purtătorului de cuvânt, care nu a oferit detalii legate de identitatea acestora.

"Mâine se va hotărî dacă se va emite un mandat de arestare împotriva acestor persoane", a adăugat el.

Cel puțin doi indivizi au fost observați de poliție pe înregistrările camerelor de supraveghere de la aeroport și metrou alături de cei trei teroriști care s-au aruncat în aer. Ei sunt căutați cu forțe sporite.

De asemenea, au fost efectuate percheziții în comuna Schaerbeek, de unde unul dintre kamikaze a plecat marți dimineață cu taxiul spre aeroport, cu trei valize pline de explozibil. În această localitate nu a avut loc însă nicio arestare, a mai scris AFP.

----------------------------

Știrea inițială 23.27

Mai multe percheziții făcute de Poliție și structurile antiteroriste au loc, joi seara, în cartierul Schaerbeek din Bruxelles.

De asemenea, pe străzile de acolo se aud împușcături.

Pe străzile de acolo, martorii spun că au auzit împușcături, dar s-au auzit și elicoptere în acel cartier, aproape de Piața Centrală din Bruxelles. 

Zona este încercuită de forțele de ordine.

Perchezițiile au loc într-o casă din cartierul Schaerbeek, în condițiile în care sunt căutați doi presupuși teroriști în toată Belgia.

Informațiile au fost transmise de trimisul special Antena 3 la Bruxelles, Sabina Iosub, joi, la emisiunea Sinteza Zilei.

Două explozii au avut loc marți dimineaţă pe aeroportul Zaventem din Bruxelles și alte două deflagraţii s-au produs ulterior între staţiile de metrou Maelbeek şi Schuman, în apropierea sediului Comisiei Europene

Este stare de alertă maximă în toată Europa. 

Tragedia vine la doar câteva zile, după ce serviciile secrete se lăudau cu prinderea celui care a coordonat atentatele de la Paris, de anul trecut, Salah Abdeslam.

Citiți și Comisarul European pentru Securitate a izbucnit în plâns, după atentatele de la Bruxelles

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close