Antena 3 CNN Externe Zeci de percheziții în Ucraina și în Republica Moldova, într-o operațiune vizând un interlop ucrainean implicat în crime la comandă

Zeci de percheziții în Ucraina și în Republica Moldova, într-o operațiune vizând un interlop ucrainean implicat în crime la comandă

Autoritățile din Republica Moldova anunță desfășurarea unei ample operațiuni polițienești menite să destructureze o organizație criminală condusă din Ucraina.

Zeci de percheziții în Ucraina și în Republica Moldova, într-o operațiune vizând un interlop ucrainean implicat în crime la comandă
Sursa foto: politia.md
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Dec 2022   •   13:46

Astfel, în perioada 29-30 noiembrie 2022, ofițerii ai INI (Inspectoratul Național pentru Investigații) din cadrul Direcției de investigare a criminalității organizate, ajutați de procurori, au desfășurat simultan percheziții în Moldova și Ucraina.

Au avut loc 14 percheziții în Cahul și Chișinău vizând cinci persoane care ar avea legături cu grupurile criminale din regiunea transnistreană și 30 de percheziții în regiunea Odesa, la alte nouă persoane.

Acțiunile au avut loc în cadrul unui dosar întocmit în 2016 de Procuratura Generală pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, cu grupuri infracționale active în raioanele de est ale Moldovei, în regiunea transnistreană.

Cei cinci suspecți din Moldova, cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, ar avea legături cu aceste grupuri, precum și direct cu liderul acestora din Ucraina.

Liderul ucrainean al rețelei ar fi implicat în crime la comandă

Este vorba despre o persoană de 56 de ani, care urmează să fie dată în urmărire de autoritățile din Ucraina.

Operațiunea a avut loc în urma schimbului de informații, prin intermediul EUROPOL, cu autoritățile din Ucraina.

Acestea au stabilit că ucraineanul de 56 de ani a constituit o organizație criminală cu legături inter-regionale, care a activat pe teritoriul orașului Odesa și ar avea legături infracționale cu lumea interlopă din Republica Moldova, din stânga Nistrului.

Potrivit polițiștilor moldoveni, liderul interlop din Ucraina ar fi implicat în organizarea crimelor la comandă, estorcare de bani, vânzări de droguri, contrabandă cu arme și muniții, atacuri, torturi și răpiri ale unor oameni de afaceri.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe corpuri delicte, inclusiv documente de evidență contabilă, contracte de activități economice comune și autovehicule, precum și arme și muniții deținute ilegal.

Urmărirea penală continuă, sub conducerea procurorilor PCCOCS (Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale), în vederea stabilirii tuturor aspectelor infracționale investigate, se precizează pe site-ul Poliției din Republica Moldova.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close